Yrityksen perustaminen vaatii suunnittelua

yrityksen perustaminenYrittäjäksi ryhtyminen on päätös, joka on joillekin helpompaa kuin toisille. Joskus ura yrittäjyyteen lähtee sattuman tai hyvän tilaisuuden kautta, toisen yrittäjän esimerkkiä seuraamalla tai vaikkapa luontevasti perheyrityksen toiminnan jatkamisen muodossa.

Motivaatio ja kilpailutilanteen katsastaminen tärkeää

Yritystä perustettaessa täytyy ottaa monia seikkoja huomioon. On tärkeää, että itse yrittäjältä löytyy motivaatiota ja halua yrittämiseen. Toinen keskeinen tekijä on tietysti liikeidea, ilman liikeideaa ei ole yritystä. Ammattitaito on tarpeen, mutta sitä saa aina muualtakin hankittua.

Jotta yrityksen perustaminen onnistuisi, on ensin tehtävä perusteellinen suunnitelma, jossa käydään läpi yrityksen menestymismahdollisuuksia ja liiketoiminnan kannattavuutta. Markkinoilla on usein tiukka kilpailu, kannattaa siis miettiä, onko uudella yrityksellä mitään edellytyksiä tietyllä alueella. Pitäisikö hampurilaisravintola sittenkin perustaa muutaman korttelin päähän alkuperäiseksi suunnitellusta paikasta, jne.

Yrityksen perustaminen ei kovin monimutkaista

Yritykselle täytyy valita oma yritysmuoto (osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, toiminimi, avoin yhtiö tai osuuskunta). Eri yritysmuodoilla on omat plussansa ja miinuksensa, jotka voivat suuresti vaikuttaa yrityksen toimivuuteen ja kannattavuuteen.

Lisäksi yrityksestä täytyy tehdä perustamisilmoitus yritystietojärjestelmään (ytj). Perustamisilmoituksen tehtyä voidaan ilmoittautua eri rekistereihin. Kirjanpitoa ja vakuutuksia ei myöskään sovi unohtaa.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *