Vuokra-asunnot lisääntyvät

Vuokra-asuntojen kysyntä on lähivuosina lisääntynyt voimakkaasti. Onni onnessa myös vuokra-asunnot markkinoilla ovat lisääntyneet. Jos vuokra-asunnot loppuisivat kesken, nousisivat asuntojen vuokrat räjähdysmäisesti. Kun vuokra-asunnot lisääntyvät, niin vuokrien hinnat pysyvät kurissa.

Yksityiset vuokra-asunnot

Myös yksityisten omistamat vuokra-asunnot ovat lisääntyneet. Matalat korot ovat houkutelleet asuntosijoittajia markkinoille. Usein yksityisten tarjoamissa asunnoissa on hieman matalammat vuokrat, joten yksityisten luoma kilpailutilanne on osaltaan hidastanut vuokrahintojen nousua.

Loppujen lopuksi vuokra-asunnot kuitenkin ovat bisnestä, niin yksityisille kuin yrittäjillekin. Kun asunnon ylläpitokustannukset nousevat, niin samalla nostetaan vuokrien hintoja. Tutkimusten mukaan vuokrien hinnat kuitenkin nousevat suhteessa enemmän, mitä asumisen kustannukset. Tätä kutsutaan bisnekseksi.

Korot nousussa

Korot ovat lähteneet maltilliseen nousuun, ja asuntojen osto on vähentynyt. Tämä lisää osaltaan vuokra-asuntojen kysyntää. Kysynnän kasvaessa vapaiden vuokra-asuntojen määrä vähenee, ja taas hinnat nousevat. Ihmiset valittavat, että vuokrat ovat mahdottomat. Totuus kuitenkin on, että aina on vaihtoehto: oma asunnon ostaminen. Sekä vuokra- että oma-asuntoasumisessa on hyvät ja huonot puolensa. Vuokra-asumisessa sen on vuokran hinta.

Elämä ei ole helppoa, eikä sen kuulukaan olla.

Kategoria(t): Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *