Varastotilaa lumelle

Yleinen pulma ilmastonlämpenemisestä kärsivässä Suomessa on, mistä löytää varastotilaa jumalattomalle lumimäärälle? Varsinkin pääkaupunkiseudulla varastotilaa ei tunnu löytyvän mistään. Vaikka luonto on täynnä varastotilaa, niin silti saman ongelman kanssa painitaan vuodesta toiseen.

Pääkaupunkiseudun päättäjille ei tunnu aukeavan, että siirrettäessä lunta paikasta A paikkaan B alueen C sisällä, lumen määrä ei vähene mihinkään vaan pysyy vakiona alueella C. Lisäksi tulee muistaa muuttuja X, eli taivaalta satava lumi. Koska C ei riitä, tarvitaan varastotilaa lumelle alueen C ulkopuolelta.

Yksi vaihtoehto on mennä alueelle Ö, eli Ahvenanmaalle jäitä pitkin. Ahvenanmaahan on yksi suuri varastotilaa tarjoava alue. Monella liikkeelläkin, kuten esimerkiksi Verkkokauppa.comilla, on varastotilaa Ahvenanmaalla. Miksei siis luntakin voisi sinne viedä?

Myös alueella D on järjettömästi tilaa, eli Kehä kolmosen pohjoispuolella. Pääkaupunkiseudun päättäjien on vain nöyrryttävä ja pyydettävä apua lumen varastointiin muilta kunnilta. Esimerkiksi Hollolan alueella ei ole muuta kuin peltoa silmän kantamattomiin. Rahaa pöytään niin eiköhän jonnekin pellonpalaselle Helsingin lumet saa heivattua.

Kategoria(t): Elämäntilanne. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *