Vältä maksuhäiriömerkintää

Maksamatta jääneen laskun perintä hoidetaan kahdessa eri vaiheessa. Ensimmäinen vaihe on vapaaehtoinen perintä, jonka jälkeen siirrytään oikeudelliseen perintään. Jos Sinulta on  jäänyt lasku maksamatta ja saat maksumuistutuksen, kannattaa lasku maksaa viivästyskuluineen heti. Jos et pysty hoitamaan laskua heti, tulee Sinun menetellä seuraavasti:

Ota ensi sijaissa yhteys laskun lähettäjään, ja pyydä lisää maksuaikaa. Nimittäin, jos et pysty maksamaan laskua eräpäivään mennessä etkä myöskään ole yhteydessä laskun lähettäjään uuden eräpäivän sopimisesta, lasku siirtyy perintään kahden viikon kuluttua. Seuraavaksi sinua lähestytäänkin jo maksuvaatimuksella muistutuksen sijaan. Maksuvaatimuksessa lisäkulut vaatimuksen lähettämisestä voivat olla jopa 21-45 € viivästyskorkoineen. Jos voit nyt maksaa laskun lisäkuluineen, hyvä! Jos et, niin älä pitkitä asiaa enää pidempään vaan ota yhteyttä maksuvaatimuksen lähettäjään. Useimmiten tässä tilanteessa maksuvaatimuksen lähettäjä on perintätoimisto. Ei muuta kuin puhelin rohkeasti käteen ja soittoa peliin. Perintätoimiston kanssa voit neuvotella esim. useammasta maksuerästä joilla hoidat velkasi.

Jos et vieläkään ole yhteydessä sopiaksesi maksusuunnitelmasta, seuraavaksi sinua lähestytään toisella maksuvaatimuksella, ja kulut kasvavat entisestään. Nyt viivästyksestä johtuneet kulut voivat helposti ylittää varsinainen aiemmin maksamatta jättämäsi laskun alkuperäinen summan! Jos et vieläkään pysty hoitamaan velkaasi ota nyt viimeistään yhteyttä velkojaan. Muutoin velkasi siirtyy oikeudelliseen perintään kahden viikon kuluttua, minkä seurauksena on viivästyskulujen kasvu entisestään sekä maksuhäiriömerkintä luottotietoihisi! Seuraavaksi Sinua lähestytään haasteella. Lue täältä lisää miten Sinun tulee seuraavaksi toimia: tietoa oikeudellisesta perinnästä.

Kategoria(t): Raha ja talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *