Valitse itsellesi sopiva energiayhtiö

kontrahtiSähkösopimus on sellainen sopimus, jonka lähes jokainen henkilö suurella varmuudella joutuu joskus elämässään tekemään. Ennen kun teet sähkösopimuksen, kannattaa sähkösopimus kilpailuttaa. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen onnistuu nykyään helposti netin välityksellä. Kilpailutuksen hyötynä on se, että voit saada sähkön halvemmalla. Hintaeroja nimittäin on, joten valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Kilpailuttamisella tarkoitetaan tarjousten pyytämistä ja hintojen vertailua.

Kun oma suosikkiyhtiö on löytynyt, on aika tehdä sähkösopimus. Käytännössä kaikki energiayhtiöt tarjoavat mahdollisuutta tehdä sopimuksen verkossa. Toistaiseksi voimassa olevasta sähkösopimuksesta pääsee eroon 14 päivässä, mikä on hyvä tietää jos sähkösopimuksen purkaminen on edessä. Sama pätee tietysti myös vaihdossa, eli energiayhtiö ei vaihdu aivan silmän räpäyksessä.

On hyvä muistaa, että aivan koko sähkön hintaan et pysty vaikuttaman vaihtamalla energiayhtiötä, sillä paikallinen sähköverkkoyhtiö ottaa aina oman osuutensa, mitä ei tietenkään voi kilpailuttaa. Toisaalta taas energiayhtiön voi valita täysin vapaasti, vaikka kyseessä olisi Suomen toisella puolella oleva yritys.

Kannattaa myös miettiä kumpi on järkevämpi sinun kannalta: määräaikainen sopimus vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Määräaikaisen sopimuksen irtisanominen ei yleensä ole mahdollista, mutta hinta pysyy samana koko ajan. Hinta voi olla edullisempi määräaikaisena kuin toistaiseksi voimassa olevana. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus jatkuu siihen asti, kunnes se irtisanotaan. Tässä sopimusmuodossa myös sähkön hinta vaihtelee markkinoiden mukaan.

Kategoria(t): Energia, Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *