Vaihtoautot – ostajan opas

Vaihtoautoa ostettaessa voi kiinnittää huomiota useaan asiaan, mutta mistä tietää mitkä ovat tärkeimpiä huomion kohteita laadukkaan vaihtoauton ostamiseksi? Tässä blogitekstissä listaamme muutamat yleiset huomiot, joita on hyvä tarkastaa vaihtoautoa valittaessa. Vaihtoautot ovat merkistä ja mallista riippuen hyvinkin erilaisia, mutta alla olevia vinkkejä voit hyödyntää auton kuin auton ostossa.

  • Kyseisen merkin ja mallin tyyppiviat – Ennen auton ostoa on hyvä tarkastella mieleisen automerkin ja automallin yleisimpiä vikoja. Näin voit varmistaa myyjältä, onko kyseiset viat ilmenneet jo ja onko ne korjattu, jos ei, niin voit hyvin hyödyntää tätä huomiota sovittaessa auton hinnasta.
  • Auton nykyinen markkinahinta – On hyvä tutkia mihin hintaan muissa portaaleissa tai autokaupoissa kyseistä merkkiä ja mallia myydään. Onko valitsemassasi autossa jotain erikoista joka vaikuttaa esimerkiksi korkeampaan hintaan? Entä onko joitain puutteita minkä vuoksi kyseisen vaihtoauton hinta on matalampi kuin muiden saman merkin ja mallin vaihtoautojen?
  • Auton moottorin kunto – Tarkasta aina moottorin kunto sillä vaihtoautot vaihtelevat paljonkin moottorin kunnon suhteen! Onko mahdollisia öljyvuotoja tai käykö moottori epätasaisesti? Ovatko moottorin jäähdytys ja hihnat kunnossa?
  • Alusta ja mahdolliset ruostevauriot – Vaihtoautot saattavat kärsiä ruostevaurioista, joten muista tarkastaa alusta! Pahat ruostevauriot voivat tulla kalliiksi varsinkin Suomen monimuotisissa sääolosuhteissa.
  • Katsastushistoria – Onko autossa leima voimassa? Entä mitä huomioita tai korjaustoimenpiteitä vaihtoautoon on tehty viimeaikoina katsastuksen läpäisemiseksi. Onko esimerkiksi päästöarvoihin jouduttu tekemään muutoksia, ja jos, niin kuinka pysyviä muutokset ovat?
  • Huoltohistoria – Moottorin tarkastuksen lisäksi on tärkeää tutkia auton huoltohistoriaa. Onko moottori huollettu ajallaan ja mitä mahdollisia huoltotoimenpiteitä autoon tulisi tehdä lähitulevaisuudessa. Selvitä kustannukset ja käytä myös tätä tietoa hyödyksesi auton hinnasta sovittaessa.

Luotettavat autokaupat antavat nämä tiedot vaihtoautoista, ja oletuksena voi pitää, että vaihtoautot ovat hyvin pidettyjä ja tarkasti huollettuja ennen myyntiä. On kutenkin hyvä tarkastaa auto myös itse ja näin myös ymmärtää mistä maksaa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *