UPS-laitteet turvaavat sähkönsyötön

Tärkeät tietokoneet, serverit ja muut kriittisen tärkeät laitteet olisi syytä turvata varmennetulla sähkönsyötöllä. UPS-laitteet ovat tehty juuri tähän tarkoitukseen. Kun sähkön syöttöön tulee ongelmia, niin UPS (Uninterruptible Power Supply) ottaa ohjat käsiin ja antaa virtaa omista akuista. Näin koneet ja tärkeät laitteet pysyvät päällä vaikkapa sähkökatkon tapahtuessa ja ne ehditään sammuttaa hallitusti. Tietojen ja työn menetykseltä vältytään ja kriittiset toiminnot voivat jatkua niin kauan kuin akuissa on virtaa.

Muun muassa sairaalat käyttävät UPS-järjestelmiä ylläpitämään elintärkeitä laitteita virtakatkoksen sattuessa, ennen varavoiman kytkeytymistä päälle. Pääosin kaikki serverit ja laskentaklusterit ovat suojattu järeillä UPS-laitteilla. UPS-laitteita on myös kotikäyttöön. UPS järjestelmä voi olla kätevä esimerkiksi mökillä, jos sähköt tuppaavat katkeilemaan ja tekee etätyötä pöytäkoneella.

UPS-järjestelmiä ei ole tarkoitettu varavirtajärjestelmiksi vaan hätävaraksi. Kriittiset laitteistot tulisi suojata myös varavirtajärjestelmällä, vaikkapa generaattorilla, joka vastaa sähkönsyötöstä pidemmän katkoksen sattuessa.

Kategoria(t): Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *