Ulkoporeallas vai palju?

Ulkoporeallas - Kuva: WikipediaKylpytynnyrit, eli niin sanotut paljut ovat yleistyneet räjähdysmäisesti. Palju on edullinen vaihtoehto ulkoporealtaalle, sillä paljun saa alle 2000 eurolla, kun taas edullisimmat ulkoporealtaat maksavat noin 4000 euroa. Mitkä ovat näiden kahden elämyksen hyvät ja huonot puolet? Ota selvää lukemalla tämä artikkeli!

Palju hinnaltaan edullisempi

Kun hintaa katsoo, niin palju on ehdottomasti järkevämpi hankinta. Lisäksi paljut ovat pääsääntöisesti puulämmitteisiä, eli lämmityskustannuksetkin ovat edullisemmat. Toisaalta puulämmitys asettaa joitain rajoituksia. Puulämmitteistä paljua ei voi sijoittaa esimerkiksi rivitalo- tai kerrostaloalueelle savuhaittojen takia. Jos kuitenkin asuu omakotitalossa ja haluaa edullisesti lämpöiseen veteen, niin palju on oiva vaihtoehto. Paljun hintaa kasvattavat jonkin verran erilaiset puhdistusjärjestelmät, jotka ovat välttämätön lisä, jos samaa vettä haluaa käyttää useamman kerran.

Ulkoporeallas on vaivattomampi vaihtoehto

Pidemmällä aikavälillä ulkoporealtaan edut nousevat esille. Suurempi hinta tarjoaa vastineeksi roppakaupalla vaivattomuutta ja kestävyyttä. Ulkoporealtaan veden vaihtoväli on noin 4 – 6 kuukautta, kun taas paljun vesi tulee vaihtaa periaatteessa jokaisen käyttökerran jälkeen, jos paljuun ei ole ostettu erillistä suodatusjärjestelmää. Koska ulkoporealtaassa voidaan käyttää pitkään samaa vettä, tuo se myös säästöjä (ellei vettä oteta esimerkiksi omasta kaivosta).

Ulkoporealtaissa on ergonomiset istuinpaikat hieromaominaisuuksin, kun taas paljussa istutaan tasaisella ja poreettomalla alustalla. Lisäksi ulkoporealtaissa on laaja valikoima lisävarusteita, kuten musiikkisoittimia. Paljujen lisävarustus koostuu yleensä kannesta ja juomatelineestä.

Myös käyttöiältään ulkoporealtaat ovat paremmassa asemassa. Paljun käyttöikä on joitakin vuosia, kun taas joillekin ulkoporealtaille annetaan jopa 20 vuoden runkotakuita.

Mihin päätyä?

Jos laite on tulossa kovaan käyttöön, niin ehdottomasti ulkoporeallas on suositellumpi vaihtoehto kaikkine mukavuuksineen ja vaivattoman käytön takia. Jos taas tietää, että laitetta käytetään ehkä kerran pari kuukaudessa, niin palju on järkevämpi vaihtoehto. Ei kannata maksaa tuplahintaa sellaisista mukavuuksista, joita harvoin käyttää.

Jos laitetta hankintaan rivi- tai kerrostalon pihaan, niin ehdoton valinta on ulkoporeallas. Kannattaa kuitenkin varmistaa taloyhtiöltä, onko hankinnalle esteitä.

Oliko artikkelista hyötyä sinun allashankintaan tai onko sinulla omakohtaista kokemusta ulkoporealtaista ja paljuista? Jätä kommentti ja osallistu keskusteluun!

Kategoria(t): Koti, Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Ulkoporeallas vai palju?

  1. Halipulla sanoo:

    Kiitos tästä, helpotti mukavasti hankintapäätöstä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *