Työpaikat löytävät tekijän monen kanavan kautta

Vapaat työpaikat löytyvät nykypäivänä monen eri kanavan kautta. Riippuen toimialasta avoimet työpaikat ilmoitetaan yleensä sellaisessa paikassa, jonka kautta kyseiset työpaikat parhaiten täytetään. Eniten työpaikkoja ilmoittavista kanavista hallitsee erilaiset rekrytointisivustot Internetissä, joilta löytää töitä alalta kuin alalta.

Puskaradio pauhaa

Yksi edelleen suosituimmista rekrytointikanavista on niin sanottu puskaradio. Varsinkin teollisuusalalla avoimet työpaikat jäävät usein ilmoittamatta julkisten kanavien kautta, koska puskaradio tai sisäinen haku tuottaa nopeampaa ja kenties parempaa tulosta. Lisäksi yritykset hyötyvät tästä puskaradiomenetelmästä, koska rekrytointikustannuksia ei pääse syntymään. Rekrytointi julkisten rekrytointikanavien kautta nimittäin saattaa maksaa jopa tuhansia euroja ja silti työpaikat eivät välttämättä tavoita tarpeeksi hyvää tekijää.

Avoimet työpaikat yrityksen kotisivuille

Jos yrityksellä on kotisivut, niin on erittäin suotavaa, että avoimet työpaikat ilmoitetaan myös siellä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että yrityksestä kiinnostuneet vierailevat myös yrityksen kotisivuilla, jolloin ilmoitus kotisivuilla avoimesta työpaikasta osuu automaattisesti alasta ja yrityksestä innostuneen henkilön silmiin.

Omilla kotisivuilla ilmoittaminen on kaiken lisäksi ilmaista, jos ei lasketa sivuston ylläpitohenkilön palkkaa ja ilmoituksen julkaisemiseen mennyttä aikaa. Oletuksena on, ettei montaa euroa kulu, kun työpaikat löytyvät omilta sivustoilta.

Tunnetuimmat kanavat ovat aina suosituimmat

Vaikka yrityksen kannalta edullisia rekrytointikanavia on useita, ei koskaan voi aliarvioida suosittujen rekrytointikanavien voimaa. Varsinkin netin tunnetuimmat rekrytointikanavat keräävät päivittäin useita tuhansia kävijöitä, joita työpaikat kiinnostavat.

Varsinkin nuorilla työnhakijoilla ensimmäinen toimi haettaessa työtä on siirtyä Työ- ja elinkeinotoimiston mol.fi sivustolle. Mol.fi tarjoaa avoimia työpaikkoja ympäri Suomea. Tämän lisäksi vahvoja rekrytointikanavia ovat Monster ja Oikotie. Lisäksi opiskelijoiden keskuudessa Jobstep on nostanut päätään.

Puhtaiden ilmoitussivustojen lisäksi työpaikat täyttyvät niin sanottujen vuokratyöntekijöitä välittävien yritysten toimesta. Myös vuokratyöntekijöitä välittävien yritysten sivustoilta löytyy avoimia työpaikkoja. Vuokratyötekijöitä välittävät yritykset kuitenkin ilmoittavat harvinaisempia kohteita myös pelkästään työpaikkailmoituksille tarkoitetuilla rekrytointisivustoilla.

Sanomalehti hyvä vaihtoehto paikallishaussa

Vaikka sanomalehti ei tavoita niin monia nykypäivänä kuin esimerkiksi Internetin rekrytointikanavat, niin se saattaa tavoittaa paremmin henkilöitä, jotka eivät aktiivisesti etsi uutta työpaikkaa. Sanomalehti-ilmoituksilla tavoitetaan hyvin työssäkäyviä ammattilaisia, joita ilmoitus saattaa houkutella uusiin haasteisiin.

Lisäksi paikallisessa haussa sanomalehti on hyvä vaihtoehto.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *