Työllisty helposti henkilöstöpalveluiden välityksellä

Työskenteletkö esimerkiksi freelancerina, osa-aikatyöläisenä tai oletko opiskelija? Jos näin on, voi olla etteivät tulosi tahdo riittää kaikkien arkisten kulujen kattamiseen.  Kaupungissa eläjien vuokrat voivat kurkotella pilviä, ja mikäli ei halua köyhäillä, kannattaa suosiolla turvautua lisätienesteihin.

Tässä vaiheessa erilaiset henkilöstöpalvelut astuvat apuun. Näiden firmojen kautta tarjottava työ sopii yleensä erinomaisesti niille, jotka haluaisivat määritellä työaikansa itse. Henkilöstöpalvelut tarjoavat monenlaisia työpaikkoja erilaisiin tarpeisiin. Osaa varten kysytään alan koulutusta, osaan ei. Esimerkiksi hygieniapassit, kassakoulutukset ja muut tarvittavat ekstrakoulutukset järjestyvät yleensä henkilöstöfirman toimesta.

Tässä joitakin henkilöstöpalveluiden etuja muihin tavanomaisiin töihin nähden:

+Joustavuus

Henkilöstöpalvelut sopivat erinomaisesti niille, jotka eivät osaa päättää, mitä puolen vuoden päästä tekevät. Työsuhteet vaihtelevat eri työpisteissä suoritettavista keikkatyöpäivistä pidempiin yksittäisiin työsuhdejaksoihin.

+Töitä riittää

Henkilöstöpalveluiden välittämiä työpaikkoja riittää yleensä kaikille, jotka vain niitä jaksavat tehdä. Yleensä yhden henkilöstöpalvelun kautta avautuvat mahdollisuudet kokeilla monenlaista eri työpaikkaa. Näin henkilöstöpalvelut tarjoavat mielenkiintoisen näköalapaikan työelämään.  Jotkut jopa tajuavat tulevaisuuden haaveensa juuri täällä.

Henkilöstöpalveluiden työnvarausprosessi on tehokas.  Eri asiakkaiden työpaikkoihin pääseminen ja töistä irtisanoutuminen voivat tapahtua hyvin lyhyen ajan sisällä. Voit päästä parhaimmassa tapauksessa töihin heti seuraavana päivänä kiinnostavan paikan bongaamisen jälkeen. Työpaikalla vuokratyöläisen kanssa menetellään aivan samalla tavalla kuin paikan ”varsinaistenkin” työntekijöiden kanssa. Henkilöstöpalvelut edellyttävät yleensä samankaltaista joustavuutta ja spontaaniutta myös työntekijöiltään. Henkilöstöpalveluita kritisoidaan joskus pätkämäisyydestä ja keikkamaisuudesta. Monet kuitenkin viihtyvät henkilöstöpalvelun riveissä monia kuukausia tai jopa vuosia.

+Työnhaku ja töistä sopiminen käy kätevästi netissä

Etenkin keikkatyöläisiä helpottaa nykyisin se, että avoimia työpaikkoja ei tarvitse enää hakea lehdistä tai ilmoitustauluilta. Suurin apu muodostuu verkosta ja verkostoitumisesta. Tiedot avoimista työpaikoista Helsingissä löytyvät onneksi internetin työnhakusivustoilta. Ikinä ei voi tietää, milloin hyvä työtilaisuus sattuu kohdalle. Kannattaakin päivittää CV ja hakemuspohja valmiiksi mahdollisia kiinnnostavia työpaikkoja varten.

Hakemus kannattaa lähettää kaikkiin kiinnostaviin paikkoihin. Parhaimmassa tapauksessa pääset valitsemaan usean kiinnostavan työn joukosta juuri sinua eniten miellyttävän homman.

Henkilöstöfirmoissa myös työvuorojen varaaminen ja sopiminen tapahtuu alati enemmän verkon välityksellä. Henkilöstöfirmojen varausjärjestelmät muuttuvat alati tehokkaammaksi, mutta niiden ohella käytetään runsaasti myös puhelinta ja tekstiviestejä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *