Turvallisesti trukilla

Kuten moni tietää, trukilla ajon taitaminen helpottaa huomattavasti varasto- ja tehdasalan työpaikkojen saamista. Trukki on yleisesti käytetty apuväline varastoissa ja tehtaissa. Trukin koko määritellään nostokyvyn mukaan.

Laitteen koko vaihtelee 500 kg:sta aina 50 000 kg:aan asti. Erikoiskäytössä  olevissa trukeissa riittää vieläkin enemmän nostokykyä.

Eri mallisia trukkeja

Vastapainotrukki on yleisin käytössä oleva trukkityyppi. Lisäksi on lavansiirtovaunuja, pinontavaunuja, työntömastotrukkeja, kylkikoneita ja korkeakerääjiä. Näistä käytetään yleisnimitystä tukipyörätrukki. Malliluokitus perustuu ajoneuvon rakenteeseen.

Eri trukeilla ajoa varten on olemassa erilaisia turvallisuusohjeita.

B-luokan ajokortti kuuluu vaatimuslistaan

Kuka tahansa 18-vuotias voi suorittaa B-luokan ajokortin, joka oikeuttaa myös trukilla ajeluun. Tällä kortilla voidaan ajaa henkilö- ja pakettiautoilla sekä muilla ajoneuvoilla, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg, ja joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle. Tämän lisäksi voidaan kuljettaa ajoneuvoyhdistelmiä, joiden vetoauto kuuluu tähän luokkaan, ja joissa hinattavan ajoneuvon kokonaismassa on enintään 750 kg tai koko yhdistelmän kokonaismassa enintään 3500 kg eikä hinattavan ajoneuvon kokonaismassa ylitä vetoauton omamassaa.

Turvallisuus on tärkeää

Raskaiden esineiden nostelussa ja siirtelyssä on luontaisesti aina huomattavasti riskejä. Liian kovassa vauhdissa tai musiikkia kuunnellessa työtä tulee helposti tehtyä turhan huolimattomasti. Tämän lisäksi trukilla törmäillessä voi saada aikaan herkästi pahaa jälkeä. Ellei turvallisuusohjeita noudateta huolella, trukilla voi herkästi ajautua moniin vaaratilanteisiin ja onnettomuuksiin. Trukkionnettomuus ei ole leikin asia – pahimmillaan se voi tuoda jopa kuolonuhreja.

Jungheinrich-trukki on turvallinen trukki varasto-ja tehdasalan tarpeisiin. Kun trukilla ajellaan ohjeiden mukaan ja varoen, vaaraa ei ole.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *