Trukki on tarpeellinen työväline

Trukki on hyvin käytännöllinen ja yleinen työväline monenlaisilla työpaikoilla. Suurien tavaroiden siirtelyyn trukki on ehdoton väline. Miltei jokaisella tehtaalla on varastoalueita, joissa työskentely ilman trukkia olisi mahdotonta. Trukkeja on valmistettu monenlaisia, moneen eri työtehtävään ja monenlaisen tavaran siirtoon. Tässä artikkelissa tutustutaan kolmeen erilaiseen trukkityyppiin. Trukkityypit ovat sähkötrukki, dieseltrukki ja kaasutrukki.

Sähkötrukki sisätiloihin

Sähkötrukki on paras vaihtoehto sisätiloissa tapahtuvaan työskentelyyn. Tämä johtuu siitä, että sähkötrukin käytöstä ei synny sisätiloissa työskenteleville henkilöille haitallisia päästöjä. Sähkö ei kuitenkaan rajoita trukin toimintaa sisätiloihin, vaan sitä voidaan toki käyttää myös ulkotiloissa. Normaalisti sähkötrukki on nelirenkainen, mutta markkinoilta löytyy myös pieniin tiloihin tarkoitettuja, kolmipyöräisiä sähkötrukkeja.

Nostoteholtaan sähkötrukki ei ole niin voimakas kuin esimerkiksi dieseltrukki tai kaasutrukki. Normaalikokoiset, vastapainoperiaatteella toimivat, sähkötrukit operoivat yleensä maksimissaan 2000 – 5000 kilogrammaan asti. Sähkötrukille yleinen nostokorkeus on noin 3 metriä.

Sähkötrukkien huono puoli on, ettei niitä voi säilyttää ulkotiloissa talviaikaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, etteivät akkujen varaukset pysy kauaakaan pakkasella hyvällä tasolla. Työskentely talvisin ulkona on siis rajoittava tekijä.

Niin sanotut pienet keräilytrukit ovat myös sähkötrukkeja. Niillä voidaan nimensä mukaisesti keräillä pienempiä eriä esimerkiksi tehtailla tuotannon eri osa-alueilta. Keräilytrukkien nostoteho liikkuu normaalisti 1000 – 2000 kilogramman välillä. Joillakin keräilytrukeilla päästään hyvinkin korkealle, jopa 10 metriin. Keräilytrukkeja on ketterä hallita niiden kokonsa takia. Tästä syystä joidenkin keräilytrukkien käyttö ei välttämättä vaadi erillistä trukkikorttia.

Yksi käytännöllinen sähkötrukki on vetotrukki. Vetotrukit ovat pieniä sähkötrukkeja, joilla voidaan nimensä mukaisesti vetää suurempia esineitä. Vetotrukit voivat vetää useamman tonnin esineitä. Nostamiseen niitä ei pysty käyttämään.

Dieseltrukki tarjoaa tehoa

Dieseltrukki on näistä kolmesta voimanlähteestä se voimakkain. Iso dieseltrukki voi nostaa useita kymmeniä tonneja. Markkinoilla on ainakin dieseltrukkeja, joilla pystytään nostamaan jopa 50 000 kilogrammaa. Lisäksi markkinoilla on dieseltrukkeja, joilla tavaraa saa nostettua kymmeniin metreihin.

Dieseltrukki on huono sisätiloissa, koska sen käyttö tuottaa hengitykselle vaarallisia päästöjä. Jos dieseltrukkia käytetään sisätiloissa, tulee tiloissa olla hyvä ilmanvaihto, jotta pakokaasut eivät jää sisätiloihin.

Dieseltrukki on varmatoiminen laite ja suosittu Suomen talvisissa oloissa. Suuremmilla dieseltrukeilla ei ole mitään ongelmaa kulkea lumen peittämällä maalla, varsinkin jos renkaissa on kunnon ketjut.

Kaasutrukki kaasuttaa

Kaasutrukki vastaa ominaisuuksiltaan hyvinkin paljon dieseltrukkia, mutta teholtaan se ei yllä aivan samoihin lukemiin. Voidaan sanoa, että kaasulla käyvä trukki on hieman sähkötrukkia tehokkaampi. Kun polttoaineena käytetään kaasua, eivät päästöt rasita luontoa samalla tavalla kuin esimerkiksi dieseltrukin tapauksessa.

Kaasutrukkia pystyy käyttämään sisätiloissa, mutta työskentelymukavuuden takia ilmanvaihdon kannattaa olla kunnossa. Jotkut eivät nimittäin pidä kaasutrukin aiheuttamista hajuista, sillä haju saattaa joskus olla hyvinkin nenään pistävä. Taloudellisesti kaasu kuitenkin on edullinen vaihtoehto dieselille ja sähkölle.

Myös kaasutrukki soveltuu hyvin käytettäväksi Suomen talviolosuhteissa.

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Trukki on tarpeellinen työväline

  1. Heimo sanoo:

    Kaasutrukkia minäkin suosin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *