Tuunaus kannattaa

Teeveestä tuttu tuunaus

Muistatteko tv-sarjan ”Viritetyt vehkeet”? Tuo ohjelma oli musiikkitelevision hitti vuosituhannen vaihteessa. Sarjan ideana oli korjata ja tuunata köyhempien ihmisten huonokuntoisista tai rikkinäisistä ajoneuvoista näyttäviä menopelejä. Onkin totta, että autot ovat kiinnostavampia vempeleitä kuin musiikkivideot, joten ei ihme, että sarja sai alkunsa musiikkitelevision hassutteluna.

Sarjassa räppäri Xzibit käy ensin korjattavan auton omistajan luona kylässä. Tuolloin auton omistaja kertoo auton historiasta ja vioista. Tämän jälkeen auto lähtee pajalle, jossa firman työntekijät tekevät yhteenvedon ja suunnittelevat auton uudestaan sisustaa myöten.

Tämä sarja oli alkua auton viritysvillitykselle, joka vallitsee vieläkin autonharrastelijoiden keskuudessa.

Tuunaus villitsee

Auton tuunaamisen todellinen historia piilee Japanissa. Sanalla tarkoitetaan auton parantamista ja virittämistä. Kuitenkaan ”tuunausta” parempaa suomennosta ei ole kehitetty, kyseessä on kuitenkin näiden kahden yhdistelmä.

Auton tuning tarkoittaa myös auton ulkonäön kehittämistä ja muokkaamista. Autoon voi kiinnittää uusia osia. Vain taivas on rajana: auton kaiuttimet, subbarit, jopa baarikaappi kuuluvat perinteisiin tuunauskikkoihin.

Korkean tason tuunaus

Auton tuunaus voi olla todella mielikuvituksellista puuhaa. Jo pelkkien ulkonaisten seikkojen viilaus voi vaatia suurta taitoa ja luovuutta. Villeimmillään auton tuunaus voi viedä jopa vuosia. Tällöin kyseesssä on usein melkein taiteeseen verrattava aikaansaannos. Tuunattuja autoja kierrätetään erilaisissa näyttelyissä

Ei olekaan ihme, että autonäyttelyissä ja tapahtumissa järjestetään usein tuunauskisoja. Kyseisissä kisoissa alan erikoismiehet- ja naiset ottavat mittaa kyvyistään.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *