Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus häikäisee

Tintin seikkailutTintin seikkailut (tuttavallisemmin ”Tintti”) on belgialaisen Hergén piirtämä sarjakuva, jota julkaistiin 30­-70 luvulla. Suomessa Otava julkaisi Tintin seikkailuja 70-luvulta lähtien. Steven Spielbergin ohjaama Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus tuli elokuvateattereihin marraskuun alussa. Elokuva pohjautuu ainakin kolmeen eri Hergén Tintti-albumiin; Yksisarvisen salaisuus, Rakham Punaisen aarre ja Kultasaksinen rapu.

Tintti-sarjakuvaa on myyty satoja miljoonia ja sitä on käännetty lähes sadalle kielelle. Erityisen suosittu Tintti oli (on) Euroopassa, mutta ehkäpä Amerikanvalloitus sai viimeistään nyt lähtölaukauksen.

Spielberg on omistanut elokuvaoikeudet Tinttiin vuodesta 1983 lähtien. Alun perin Spielberg halusi tehdä live-elokuvan, mutta päätyi liikkeentunnistustekniikkaan (motion capture) ohjaaja-ystävänsä Peter Jacksonin (mm. Taru sormusten herrasta) neuvoa noudattaen. Jacksonin mielestä ainoastaan liikkeentunnistustekniikka tekisi oikeutta Hergén luomalle maailmalle. Jackson on myös elokuvan tuottaja, ja hänen omistamansa yhtiö Weta Digital teki elokuvan animaatiot. Elokuvasta on tulossa jatko-osa, jonka tällä kertaa ohjaa Jackson itse, kun tuottajana toimii Spielberg.

Suomalaisia ääninäyttelijöitä yhtään vähättelemättä, kannattaa mielestäni ehdottomasti katsoa englanninkielinen versio elokuvasta. Taru sormusten herrasta -trilogiasta Klonkkunakin tunnettu Andy Serkis näyttelee kapteeni Haddockia, Bond-näyttelijä Daniel Craig Sakarinia ja Billy Elliotista kuuluisuuteen ponnahtanut Jamie Bell antaa äänensä ja liikkeensä Tintille.

Elokuvan Yksisarvinen on 1600-luvun laiva, joka kätkee sisälleen salaisuuden. Tintti ja tämän fiksu ja uskollinen koira Milou törmäävät kapteeni Haddockiin, ja seikkailu on valmis alkamaan.

Kahden elokuvatitaanin yhteistyö näkyy vaikuttavana jälkenä valkokankaalla. 3d-animaatio on varmasti kaikkien aikojen parasta ja monen arvostetun elokuvakriitikon mielestä vuoden kolmen parhaimman elokuvan joukossa. 3d-tekniikkaa käytettiin juuri niin kuin piti – antamaan se ratkaiseva lisä ja vau!-effekti toimintakohtauksille kuitenkaan yliampumatta.

Erityisesti Andy Serkisin ja Daniel Craigin suoritukset ovat loistavia. Serkis alkaa jo olla motion capturen grand old man – kiinnostuksella odotan, milloin Oscar-komitea tämän ymmärtää.

Kategoria(t): Elokuvat. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus häikäisee

  1. Tintin ahkera lukija sanoo:

    Tintin seikkailut oli nuorena parasta sarjakuvalukemista ja kaikki tuli ostettua. Pitäs varmaan kaivaa kellarista esiin ja lukea ne uudestaan ja herätellä vanhoja muistoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *