Taloushallinnon ohjelma tiputtaa kustannuksia

taloushallinnon ohjelma tiputtaa kustannuksiaYrityksen taloushallinto sisältää monia tärkeitä tehtäviä, joita esimerkiksi ovat palkanlaskenta, laskutus, laskujen maksu, kirjanpito ja niin edelleen. Nykyään nämä ja monet muut keskeiset talousaskareet voidaan helposti hoitaa sähköisesti.

Sähköinen taloushallinto ei tarkoita vain sitä, että kirjanpito automatisoitaisiin ja joitakin sähköisiä kanavia hyödynnettäisiin. Paitsi että toiminta tehostuu ja kustannukset laskee, tulee sähköisestä taloushallinnosta suurta hyötyä johtamiselle, kun kaikki tieto on ajan tasalla. Kun kuluja, tuottoja ja myynnin tehokkuutta voidaan seurata reaaliaikaisesti esimerkiksi tuotekohtaisesti, on taloushallinnon ohjelma sitä näppärästi hyödyntävän johdon tärkeä työkalu.

Tänä päivänä yhä useampi pienikin yritys siirtyy sähköiseen taloushallintoon. Aikaisemmin se miellettiin enemmänkin suurten tai keskisuurten yritysten toimintatavaksi. On tietenkin totta, että suhteessa varmasti isommat yritykset hyötyvät taloushallinnon sähköistämisestä enemmän, kuin pienet.

Mikä on sähköinen taloushallinto?

Verkkolasku on sähköisen taloushallinnon keskeisimpiä osia. Verkkolaskun avulla kirjanpito automatisoituu. Yksinään verkkolasku ei koko taloushallintoa automatisoi, vaan isoimmat hyödyt saadaan silloin, kun verkkolasku on kytketty taloushallinnon järjestelmään. Verkkolasku on muutenkin useissa tapauksissa edullinen tapa vastaanottaa ja lähettää laskuja. Kuluttajalle verkkolaskut ovat ns. e-laskuja, jotka lähetetään maksajan verkkopankkiin. Yritysten välillä verkkolaskut siirtyvät automaattisesti lähettäjän järjestelmästä vastaanottajan järjestelmään.

Kokonaisuus on tärkeää sähköisessä taloushallinnossa.  Sähköistämisen jälkeen laskut kierrätetään ja hyväksytään sähköisesti. Samoin maksuliikenne, tiliotteet ja viitesiirrot toimivat sähköisesti. Lyhyesti siis: kun lähes kaikki on sähköistetty, on olennaista, että kaikki nämä pikku osaset toimivat keskenään.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Sähköinen taloushallinto hyödyttää monin eri tavoin, erityisesti verkkolaskun ansiosta.

  • Laskujen käsittelykustannukset pienentyvät verkkolaskun ansiosta
  • Verkkolaskun ansiosta laskut saapuvat nopeammin perille kuin paperiset. Laskut myös tallentuvat arkistoon, jossa niitä on helpompi käsitellä ja hakea kuin mapista.
  • Saapuva lasku kirjataan automaattisesti suoraan oikealle tilille ja reskontraan, jolloin inhimilliset käsittelyvirheet jäävät pois.
  • Taloushallinnon hoitaminen onnistuu melkein mistä vain, kunhan käytössä on tietokone ja nettiyhteys.
  • Palveluntarjoaja hoitaa suojaukset, tietoturvan ja varmuuskopioinnit. Yritykselle ei niistä koidu päänvaivaa.
Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *