Syö hyvin työpäivän aikana

http://www.dreamstime.com/stock-photography-woman-eating-pizza-over-white-image20754022Suomalainen viettää keskimäärin kahdeksan tuntia päivästä töissä. Huh! Se on melkein kolmannes vuorokaudesta. Työntekijät jaksavat painaa töissä paljon paremmin, kunhan he muistavat huolehtia välissä syömisestä.

Parhaimmillaan lounashetki voi muodostua päivän kohokohdaksi ja viihtyisäksi hetkeksi mukavien ihmisten seurasssa. Mikäli olet töissä kaupungissa, sinulla on todennäköisesti monia vaihtoehtoja lounaan syömispaikaksi. Tässä eri vaihtoehtojen hyvät puolet:

1. Henkilöstöravintolat

+Edullista ja helppoa

Yleensä lounasravintoloissa ruuan hinta on laskettu yrityksen toimesta melko edulliseksi. Henkilöstöravintoloissa työntekijöiden ateriointia voidaan tukea esimerkiksi lounasseteleillä tai laskemalla lounaan hinta muuten vain alas.

+Sopii dieetillä oleville

Lounasravintoloiden valikoima on suunniteltu laajaksi ja terveelliseksi. Tärkeintä on se, että jokainen löytää haluamansa vaihtoehdon. Kiireinen tai keventäjä voi valita keittolounaan, salaattilounaan tai muhkean lounasleivän. Keveydestä huolehtivat voivat tarkastella annosten kalorimäärät valmiista taulukoista. Olit sitten kiireinen, karppaaja tai kasvissyöjä, et jää monipuolisessa henkilöstöravintolassa nälkäiseksi.. Lounasruokavalikoima on asiakaslähtöisesti muokattavissa joko perinteiseen tai kevennettyyn ateriointiin ruokailutottumusten mukaan.

+Monipuolista

Maukkaan perinteisen suomalaisen lounaan lisäksi asiakas voi valita etnisempiä makuja maailmasta. Yleensä henkilöstöravintolat ovat ottaneet huomioon myös tämän kauden vihannekset ja muut tuotteet. Ekologisuus kun sattuu olemaan arvo, jota ei voi tänä päivänä jättää huomioimatta.

+Sosiaalista

Työpäivän aikana ei välttämättä ole juuri aikaa keskustella työkavereiden kanssa muuhun kuin työhön liittyvistä asioista. Henkilöstöravintolassa vietetty aika on kuitenkin rauhallinen hengähdyshetki, jolloin työntekijät ehtivät hyvin kokoontua yhteen epämuodollisemmissa melkeissä. Ruokapöydän ääressä tauon puitteissa käyty keskustelu on helposti vapautuneempaa ja iloisempaa kuin varsinaisen työpäivän aikaan tapahtunut kommunikaatio. Yhteishengen nostattaminen ei ylipäätään ole hullumpi ajatus, sillä se helpottaa myös työntekoa yhdessä.

2. Omat eväät

+Edullista

Taitava ruuan laittaja voi onnistua kasaamaan itselleen laadukkaat eväät edulliseen hintaan. Onneksi internet on nykyään tulvillaan kokeilemisen arvoisia reseptejä.

+Hyvä valinta erikoisruokavaliota noudattavalle

Jos sinulla on paljon allergioita, ruuan tekeminen itse on miltei välttämätöntä. Kun ruuan tekee itse, voit olla varma sen sisällöistä ja kalorimääristä.

-Aikaavievää

Omien eväiden tekeminen vaatii suunnittelua, sillä monella on työaamuisin tulenpalava kiire. Usein ruoka on valmistettava jo edellisenä iltana, muuten koko homma unohtuu helposti ja tarvikkeet jäävät homehtumaan kaappiin.

 

 

Kategoria(t): Ravinto, Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *