Sähkösopimus tuottaa harmaita hiuksia

Joillekin sähkösopimus tuottaa nykypäivänä paljon harmaita hiuksia. Sähköyhtiöiden kilpailu on kiristynyt, ja lisäksi eroavaisuudet sähköyhtiöiden sopimuksissa ja sopimustyypeissä hämmästyttävät. Ne, joilla ei ole kiinteähintainen sähkösopimus, harmaita hiuksia muodostuu koko ajan enemmän hinnanmuutosten johdosta. Hintamuutoksiin on lähipäivinä vaikuttanut muun muassa Japanin onnettomuus.

Sähkösopimustyypit

Sähkösopimuksiahan on käytännössä kahdentyyppisiä: kiinteähintaisia, eli niin sanottuja määräaikaisia sähkösopimuksia, sekä toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia. Lisäksi sähkösopimus saattaa määritellä, millä tavalla sähkö tuotetaan kotitalouteen. Jotkut suosivat uusiutuvia energialähteitä, toiset taas ei.

Kun sähkösopimus allekirjoitetaan jonkun muun kuin paikallisen sähköyhtiön kanssa, kannattaa selvittää miten sähkönsiirtohinta maksetaan. Joissakin tapauksissa sähkön siirtohinta maksetaan suoraan paikalliseen sähköyhtiöön, toisissa tapauksissa taas sekä sähkön hinta että sähkön siirtohinta maksetaan samaan yhtiöön.  Tällaisissa tapauksissa kyseinen sähköyhtiö taas maksaa siirtohinnan paikalliseen sähköyhtiöön. Sekavaa, eikö totta?

Jos maksaa molemmat, sekä sähkön hinnan että sähkön siirtohinnan samaan yhtiöön, kannattaa varmistaa, että paikallinen sähköyhtiö on tietoinen kyseisestä toimintatavasta. On tullut tapauksia ilmi, jossa sekä paikallinen sähköyhtiö että sähkösopimusyhtiö ovat laskuttaneet sähkön siirrosta. Tällöin asiakas on ehkä huomaamattaan maksanut sähkön siirrosta kahteen kertaan.

Tarkista laskusi

Jos saat laskuja kahdesta eri sähköyhtiöstä, niin tarkista, ettei molemmissa laskuissa veloiteta sähkön siirrosta. Tällaisissa tapauksissa toisessa laskussa tulisi veloittaa sähkön hinta, toisessa taas sähkön siirto. Jos näin ei ole, niin kannattaa ottaa yhteyttä molempiin sähköyhtiöihin. Olet saattanut maksaa liikaa sähköstäsi.

Kategoria(t): Raha ja talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *