Sähkömoottorin huolto: tärkeintä on ennakointi

Sähkömoottori on yksi teollisuuden tärkeimpiä työvälineitä. Niitä voi olla tuotantolaitoksessa tuhansia erilaisia. Kunnollinen sähkömoottorin huolto on tärkeää, että työvälineet kestäisivät mahdollisimman pitkään eikä niiden toiminta katkeilisi. Ennakoimattomat tuotantokatkokset voivat olla yhtiölle kalliita.

Suurimpana ongelmana tuotantolaitosten henkilökunnalla on Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa valmistuneen opinnäytetyön mukaan resurssien riittämättömyys. Koneita ei yksinkertaisesti ole aikaa huoltaa kunnolla jo ennakolta.

Tuotantolaitoksissa ei myöskään juuri tehdä mittauksia huoltoa varten. Hankalimmat mittaukset kannattaa ostaa ulkopuoliselta palveluntuottajalta, jolloin urakasta pääsee nopeimmin ja halvimmalla.

Huono työilmapiiri vaikuttaa laitehuoltoon

Monessa tehtaassa, joka pyörii tänä päivänä käytännössä sähkömoottoreilla, työntekijöiden määrä on laskettu minimiin. Töitä on niin paljon, ettei kaikkea ehditä tehdä. Lisäksi työläisen tulisi olla moniosaaja, joka voisi tehdä monentyyppisiä työtehtäviä päivän aikana.

Kiire ja suuret vaatimukset huonontavat helposti työilmapiiriä. Tämä taas vaikuttaa vahvasti tuotannon tehokkuuteen. Tehtaat, joissa ihmiset on ajat sitten korvattu koneilla, eivät ole miellyttävimpiä työympäristöjä kenellekään. Siksi tuotantolaitoksissa, jos jossain, pitäisi tehdä mahdollisimman paljon työhyvinvoinnin eteen. Niin laitteistokin pysyisi paremmassa kunnossa pidempään ja haluttu tuotannon tehokkuus kasvaisi.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *