Säästöä sähköön

http://www.dreamstime.com/stock-images-electricity-image27085214Lienee turha muistuttaa, että länsimaisten hiilijalanjälki on kertynyt liian raskaaksi. Uutiset täyttyvät päivästä toiseen erilaisista keinoista, joilla ekokatastrofia voidaan ehkäistä.  Energian säästämisen tulisikin kuulua jokaisen suomalaisen tavoitteisiin. Sähkölaskun pienentäminen onkin monen tavoite, mutta miten siinä voi onnistua?

Mikäli haluat säästää sähkölaskussa, ensimmäisenä kannattaa kiinnittää huomio omaan sähkön käyttöön. Ethän pidä joitakin energiasyöppöjä laitteita ”päällä” turhaan tai tavan vuoksi`? Välittää ympäristöasioista tai ei, Sähkön hinta on asia, jonka vaihtelua kannattaa tottua seuraamaan.

1. Valitse sähköyhtiö

Kuluttajana saat itse päättää, miltä yhtiöltä ostat sähkösi. Sähkön laadun kannalta on lopulta yhdentekevää, keneltä sähkön ostat – kyseessä on aina sama energia. Vaihtoehtojen kilpailuttaminen kannattaa, sillä se ei maksa mitään.

2. Kilpailuta

Netin kätköistä löytyvien tarjouslaskurien avulla on helppo laskea tarpeisiisi parhaiten sopivaa sähkömahdollisuutta. Arvioi sähkövaihtoehtojen kokonaiskustannuksia. Muista esimerkiksi sähkölaskusta tulevat mahdolliset bonukset.  Älä luota tässä asiassa heti ensimmäisenä puhelinmarkkinointiin.

3. Kerää tarvittava tieto

Kaikki kilpailuttamista varten tarvittavat luvut ja tiedot löytyvät sähkölaskustasi. Merkittävin tarvitsemasi perustieto on sähkön vuotuinen käyttömäärä kilowattitunteina vuodessa (kWh/v). Mikäli asut sähkölämmitteisessä omakoti- tai rivitalossa, niin löydät sähkölaskustasi lisäksi erilliset osuudet päivä- ja yösähköstä.

Jos kerrot tarjouspyyntöä tehdessäsi, asutko kerros- vai pientalossa, et yleensä tarvitse enää tietoa asuntosi pääsulakkeen koosta. Jos tietoa kuitenkin tarvitset, voit hankkia ne joko sähköyhtiöltäsi tai sähkölaskustasi.

Kiinteä perusmaksu ja kulutusmaksut vaihtelevat sähköyhtiöstä riippuen.

3. Valitse tarpeisiisi sopiva sopimustyyppi

-Määräaikainen sähkösopimus sitoo asiakasta myyjää vain määräajan verran, eli vuoden pari. Se sopii sellaiselle, joka tietää viettävänsä asunnossa vain määrätyn mittaisen ajan

-Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa sopimuksen hankkimisen jälkeen rajattoman ajan. Sen voi kuitenkin halutessaan irtisanoa. Irtisanomiseen menee pari viikkoa

4. Totuttele energiansäästöön

Muista, että helpoin tapa säästää energiankulutusta ja sähkölaskua on välttää sähkön turhaa kulutusta. Älä siis pidä esimerkiksi televisioita päällä, jos et sitä katso. Sammuta tietokone, kun sinulla ei ole sen käyttöön mitään asiaa. Älä pidä kaikkia lamppuja päällä samaan aikaan.

Ota tavaksesi se, että varmistat aina ennen lähtöä seuraavat asiat: valojen sammuttaminen, sähkölaitteiden sulkeminen, turhien johtojen poistaminen seinästä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *