Ryhtyisinkö franchising-yrittäjäksi?

Valokuvassa pölynimuri.

Laatutakuun siivousyrittäjyys on hyvä vaihtoehto.

Yrittäjäksi ryhtyminen on monille rohkea askel. Kuitenkin yrittäjyys on mainio tie aikaisempaa itsenäisempään työhön. Lisäksi ansiotaso voi nousta palkkatyötä selvästi paremmaksi. Oman liikeidean puuttuessa esimerkiksi franchising-yrityksen perustaminen on helppo ja turvallinen tapa ryhtyä yrittäjäksi.

Monet ajattelevat, että yrittällä pitäisi olla erinomainen liikeidea. He uskovat, että ainutlaatuinen, muista poikkeava liikeidea on tarpeen menestyvän yritystoiminnan luomiseksi. Tämä on pelkkä myytti — myös tutulla ja muiden testaamalla liikeidealla voi menestyä mainiosti.

Toteutus on liikeidean ainutlaatuisuutta tai erinomaisuutta paljon tärkeämpi asia. Yrittäjän on kyettävä toteuttamaan liikeideansa kilpailijoita paremmin tai halvemmalla, olipa kyse palvelusta tai fyysisen tuotteen myymisestä.

Yleensä yrittäjän ei kannata lähteä kilpailemaan pelkässä hinnalla: aina löytyy joku, joka on valmis myymään palvelun vielä halvemmalla. Kilpailijoita paremman laadun tarjoaminen on usein pitkällä tähtäimellä selvästi parempi ratkaisu.

Franchising-ketju tarjoa selkeän liikeidean

Kun ryhdyt franchising-yrittäjäksi, ostat ketjulta oikeuden käyttää ketjun tavaramerkkiä markkinoinnissasi. Lisäksi saat käyttöösi ketjun tarjoamat, toimivat ja testatut liiketoimintamenetelmät. Usein ketju kouluttaa uudet yrittäjät ja tarjoaa näille liiketoiminnan tukipalveluita.

Suomessakin toimii runsaasti franchising-ketjuja, jotka ovat erittäin tunnettuja. Jokaiselle suomalaiselle tunnettuja ketjuja ovat esimerkiksi

  • Filmtown
  • Gigantti
  • Hesburger
  • Kotipizza
  • McDonald’s
  • R-kioski
  • Tiimari

Kenties jo näistä ketjuista löytyisi sinulle sopiva, hyväksi havaittu liikeidea?

Esimerkki: siivousalan yrittäjäksi

Yrittäjäksi ryhtyvän kannattaa tietysti hyödyntää aikaisempaa työkokemustaan. Sen vuoksi vaikkapa siivoojana työskennelleen kannattaa vakavasti harkita Laatutakuun franchising-yrittäjäksi ryhtymistä.

Laatutakuun franchising-yrittäjäksi ryhtyminen on helppoa. Suomen kolmanneksi suurin franchising-ketju tukee sinua

  • yrityksen perustamisvaiheessa
  • rahoituksen hankkimisessa
  • asiakkaiden hankkimisessa.

Siivousalan yrittäjille riittää Suomessa jatkuvasti töitä
suhdannevaihteluista riippumatta. Sen vuoksi siivousyrittäjyys on
moneen muuhun alaan verrattuna erittäin alhaisen riskin yrittäjyyttä.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *