Rovaniemen nähtävyydet — tutustu edes näihin!

Rovaniemi esittäytyy mielellään Joulupukin kaupunkina. Kuitenkin Rovaniemi on moderni suomalainen yliopistokaupunki, jossa voi opiskella neljässä eri tiedekunnassa. Mutta mitä Rovaniemi voi tarjota turistille?

Hotelli Cumulus Rovaniemi on erinomainen tukikohta Rovaniemeen ja sen ympäristöön tutustuvalla turistille. Sieltä käsin on helppo tutustua esimerkiksi seuraaviin nähtävyyksiin:

  • Arktikum on Lappiin ja arktisiin alueisiin erikoistunut tiedekeskus ja museo. Siellä voit tutustua pohjoisen kansojen elinolosuhteisiin, luontoon ja historiaan. Arktikumissa toimii kaksi erillistä laitosta: Lapin maakuntamuseo ja Arktinen keskus. Kummassakin on esillä sekä perusnäyttely että säännöllisesti vaihtuvia näyttelyitä.
  • Tiedekeskus Pilke edustaa näyttävää modernia ja ekologista arkkitehtuuria. Pilke kertoo arktisten metsien kestävästä käytöstä siten, että jokainen aistisi pääsee töihin. Pilkkeessä voit katsella, kuunnella, haistaa, maistaa ja koskea metsää! Pilke avautui yleisölle viime kesänä, joten kyseessä on vielä uudenkarhea tiedekeskus ja näyttely.
  • Kulttuuritalo Korundi avattiin toukokuussa 2011. Se tarjoaa yleisölle taidetta, musiikkia ja erilaisia tapahtumia kahden taideorganisaation voimin: Korundissa toimivat Lapin kamariorkesteri ja Rovaniemin taidemuseo. Korundi on avoinna joka päivä 11-18.
  • Lapin metsämuseo esittelee Lapin metsähistoriaa 1870-luvulta 1970-luvulle saakka. Museon alueella on aitoja savottakämppiä, metsätyövälineitä, uittokalustoa ja metsätyökoneita. Niitä on siirretty alueelle eri puolilta Lappia. Museo on avoinna kesäkuusta elokuuhun.
  • Rovaniemen kotiseutumuseo Pöykkölä esittelee sadan vuoden takaisen varakkaan talonpoikaistalon rakennuksineen ja esineistöineen. Museon kokoelmat koostuvat 1800- ja 1900-lukujen taitteen talonpoikaisesineistöstä. Ne liittyvät varsinkin alueen perinteisiin elinkeinoihin: kalastukseen, maatalouteen, metsästykseen ja poronhoitoon. Itse rakennus edustaa 1840-luvun empireä. Museo on auki kesäkuusta elokuuhun.
  • Saksalaisten hautausmaa sijaitsee 18 kilometria Rovaniemeltä pohjoiseen. Lapissa kaatuneet saksalaiset sotilaat on haudattu 1963 käyttöön vihittyyn hautausmaahan ja sen mausoleumiin. Hautausmaa on yleisölle avoinna huhtikuusta syyskuuhun. Syksyllä ja talvella hautausmaa on avoinna sopimuksen mukaan.

Rovaniemellä on siis paljon muutakin nähtävää kuin joulupukin paja ja erilaiset joulupukkiin liittyvät rahastuskohteet. Kaupunki sopii siis hyvin myös aikuisten matkakohteeksi. Rovaniemelle kannattaa jäädä muutamaksi päiväksi silloinkin, kun varsinainen päämäärä on jossain muualla Lapissa!

PS. Jos näihin paikkoihin tutustuttuasi heräsi kiinnostus muuttaa Rovaniemelle, niin Kunta-asunnoilla on siellä aika runsas tarjonta. Kannattaa tutustua…

Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *