Riistakamerat ikuistavat varkaan

riistakameraAlun perin metsästyskäyttöön suunnitellut riistakamerat hoitavat nykyään yhä useammin kesämökeillä tai rakennustyömailla turvakameran tehtäviä. Riistakameroiden korkealaatuinen kuva ja video auttavat tunnistamaan paitsi tietenkin myös eläimet, niin ei-toivotut ihmiset. YLE uutisoi joulukuun puolivälissä riistakameran narauttaneen latvialaiset polttoainevarkaat itse teossa Hämeessä. Muutaman tunnin kuluttua poliisi nappasi varkaat.

Ehkäpä halvin mahdollinen tapa turvata mökin koskemattomuus on perinteisen ”alueella kameravalvonta” –tarran tai kyltin asentaminen jonnekin pihapiiriin, mutta riistakamerat ovat viimeisin villitys.

Riistakameralla saa tarkkaa kuvaa

Metsästyskäyttöön tarkoitetut riistakamerat ovat yleistyneet mökkien valvontakameroina. Korkealaatuisista kuvista tai videoleikkeistä voidaan tunnistaa metsäneläinten lisäksi myös kutsumattomia ihmisvieraita. Yksi syy kameroiden yleistymiseen on varmasti kehittynyt tekniikka. Riistakameralla saa otettua tarkkoja kuvia / kuvaa, jopa pimeissä yöolosuhteissa. Auton rekisterikilvetkin ovat isoresoluutioisissa kuvissa tunnistettavissa jopa kahden sadan metrin päästä.

Riistakameran toimintaperiaate on yksinkertainen: Liikettä tunnistaessa se ottaa joko still-kuvan tai videota. Jokaisessa kuvassa näkyy kuvan ottamisajankohta.

Riistakamerat ovat tarkoitettu oman tontin kuvaamiseen, naapurien tonttia ei kuvassa saa näkyä.

Riistakameran sijainti pitää miettiä tarkkaan

Jos roistot ovat tietoisia kameravalvonnasta, voi jo tieto siitä pitää heidät poissa. Olennaista riistakamerassa on kuitenkin se, ettei ulkopuolinen sitä helposti löydä tai pääse siihen käsiksi. Vaikka kamera olisi onnistunut tallentamaan rikoksen, ei siitä ole paljon apua, jos tapahtuman jälkeen rikollinen yksinkertaisesti poistaa kameran muistikortin. Kameran voi esimerkiksi sijoittaa linnunpönttöön tai muuhun huomaamattomaan paikkaan.

Jotkut riistakamerat lähettävät kuvia reaaliaikaisesti kameran omistajalle sähköpostiin tai kännykkään, jolloin tämä saa välittömästi tiedon epäilyttävistä liikkeistä tontillaan. Tämä ominaisuus tosin näkyy heti helposti tuplana tai triplana kameran hinnassa. Peruskameran saa jo alle sadalla eurolla, kun hienoimmista malleista saa helposti maksaa monta sataa euroa.

Markkinoilla on monenlaisia kameroita ja ne eivät ole täydellisiä. Joskus jopa valojen voimakas vaihtelu aktivoi ne ja joskus ne eivät tunnistaa liikettä, jolloin kuvat jäävät nappaamatta. Kameroihin on tarjolla kaikkea LED-salamavaloista (tällöin eläin tai ulkopuolinen ei huomaa salamavaloa) infrapunasuodattimiin ja tavallisiin salamavaloihin.

Kategoria(t): Tekniikka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Riistakamerat ikuistavat varkaan

  1. Kari sanoo:

    Kaikkea ne keksii. Onko tuo nyt paljon kameravalvontaa edullisempaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *