Putkiremontti edessä? Älä maksa turhasta

Kun puheen aiheena on putkiremontti, tarkoitetaan perinteisesti koko kiinteistön viemäri- ja vesiputkien sekä vesieristyksien, vesikalustuksen ja laatoituksen täydellistä uusimista. Usein mukaan kuuluu myös ilmanvaihto- ja sähkötyöt sekä kylpyhuoneiden remontti. Korjaus- ja remonttifirmat varmasti ehdottavatkin juuri tällaista remonttia. Aina ei kuitenkaan perinpohjainen remontti ole tarpeen, vaan tiettyjen osa-alueiden uusiminen on riittävää.

Suomessa putkiremontti tehdään yleensä noin 50 vuoden välein perustalouksiin. Lämmitysverkosto, esimerkiksi perinteiset vesikiertopatterit, kestävät kuitenkin paljon pidempään.

Rakennuslehden ja isännöintiliiton teettämä kysely paljastaa, että putkiremontti maksaa Suomessa noin 490 euroa neliötä kohden. Kylpyhuoneen remontti voi helposti maksaa 100 euroa, ja sähkötyöt toisen mokoman päälle. Putkiremontin kustannukset voi siis jopa puolittaa!

Kannattaa todella ottaa selvää, mitä kaikkea putkiremonttiin kuuluu, ja onko kaiken työn teettäminen edes tarpeellista. Voit säästää pitkän pennin.

Kategoria(t): Remontointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *