Puolan kolmoiskaupunki

SopotPuolan kolmoiskaupunki (puolaksi Trójmiasto) koostuu Itämeren kaupungeista Gdańsk, Gdynia ja Sopot. Kaupungit ovat toisistaan noin 15 minuutin automatkan päässä ja muodostavat suuren taajama-alueen Puolan rannikolla. Matkustus alueelle on viime vuosina vilkastunut, ja Puola on muutenkin lisännyt suosiotaan matkustuskohteena. Kolmoiskaupungin alue tarjoaa mm. loistavat shoppailumahdollisuudet.

Miten matkustaa?

Finnlines on kulkenut Helsingistä Gdyniaan kolme kertaa viikossa vuodesta 2009 lähtien. Puolaan laivalla lienee paras vaihtoehto. Halpalentoyhtiö WizzAir tekee myös lentoja Turusta Gdanskiin, mikäli autolautta ei houkuttele.

Gdynia

Gdynia on Puolan kaupungiksi nuori, kaupunkioikeudet sille myönnettiin 1920-luvulla. Asukkaita kaupungissa on noin 250 000. Toisen maailmansodan aikana saksalaiset ottivat rantakaupungin käyttöönsä sotilastukikohdaksi.

Gdynian pitkä rantabulevardi on viehättävä nähtävyys. Kaupungin akvaariossa voi silmäillä lukuisia eksoottisia kalalajeja haikaloja, merihevosia, kilpikonnia ja rauskuja unohtamatta.

Gdansk

Neptunuksen suihkulähdeGdansk on yksi Puolan vanhimpia ja vauraimpia kaupunkeja. Linnoitus alueelle rakennettiin 980-luvulla, ja 900-luvun loppupuolella perustettiin kaupunki. Sillä on pitkä historia hansakaupunkina ja se oli keskiajalla varsin vilkas kaupankäynnin keskus. Gdansk oli tietyssä mielessä Euroopan keskipiste, se oli linkki Keski- ja Itä-Euroopan mutta myös Pohjois- ja Länsi-Euroopan välillä. Asukkaita Gdanskissa on noin 460 000.

Gdanskissa on monia hienoja vanhoja rakennuksia ja monumentteja. Kuuluisimmat niistä ovat Pyhän Marian Kirkko, Pitkätori (Dlugi Targ), Neptunuksen suihkulähde ja Raatihuone. Alueelta löytyy myös Malborkin keskiaikainen, joka on suosittu nähtävyys.

Gdanskiin pääsee Gdyniasta kätevästi joko paikallisjunalla tai autolla.

Sopot

Sopot on noin 40 000 asukkaan kylpyläkaupunki. Kaupunki on tunnettu kilometrien pituisista hiekkarannoistaan. Sieltä löytyy myös Euroopan pisin puulaituri, jolla on mittaa 516 metriä. Sopot on tunnettu biletyskaupunki ja yksi Puolan rannikon suosituimmista kohteista.

Kylpylät, hiekkarannat ja vesipuisto ovat Sopotin valtteja.

Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *