Pukeudu lämpimästi talvella

Jokainen tietää, että talvella tulee pukeutua erityisen lämpimästi. Jotkut kuitenkin uhmaavat tätä järkiratkaisua. Esimerkkinä huonosta pukeutumisesta mainittakoon muodikkaat, mutta ohkaiset naisten ja miesten takit, jotka päästävät kylmän ilman lävitseen. Jos takki on ohut, niin ohuen takin alla tulisi olla paksu aluspaita. Esimerkiksi hupparit ovat oiva tapa parantaa vaatteiden lämmöneristävyyttä. Monelle kuitenkin muoti on kaikkea, jopa terveyttä edellä. Mitä riskejä paleltuminen tuo tullessaan?

Elimistön puolustusmekanismi

Moni luulee, että nuha on suurin murhe, jonka paleltuminen tuo tullessaan. Näin ei kuitenkaan ole, vaan pinnan alla on suurempiakin vaaroja.

Kun elimistö kohtaa kylmyyden, supistaa se kylmettyneiden ihonkohtien verisuonia. Tällä toimenpiteellä elimistö varmistaa, ettei lämpö karkaa. Kun verisuonet supistuvat, kasvaa myös verenpaine kehossa. Verenpaine saattaa kohota jopa 40 pykälää. Kaiken pahan lisäksi veri sakkaantuu, ja lopputuloksena kaikesta tästä saattaa olla veritulppa.

Jos siis koet kylmän tunteen ja vilustumisen, on se elimistön tapa varoittaa, että kylmyyden sietokynnys on ylitetty. Vanhemmiten puolustusmekanismi heikkenee, ja aikuisiällä onkin tärkeää, että oikeaoppisesta pukeutumisesta huolehditaan.

Kun talvi on näinkin kylmä kuin tänä vuonna, kannattaa muistaa pukeutua lämpimästi. Hyvää Uutta Vuotta 2011 toivottaa Yleistieto!

Kategoria(t): Terveys ja Kauneus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *