Puhallusvilla eristysmateriaalina

Puhallusvilla on yhä enemmän yleistyvä materiaali rakennusten eristämiseen. Suurin tekijä, miksi puhallusvilla on kasvattanut suosiotaan, on puhallusvillan helppo asennettavuus. Nimensä mukaisesti puhallusvilla puhalletaan paikkoihin, joihin eristys on tarkoitus asentaa.

Normaalisti puhallusvillan asennustyö hinnoitellaan samalla, kun itse materiaalikin hinnoitellaan. Tämä johtuu siitä, että puhallusvillaa ei usein itse asenneta, vaan villan asentamiseen vaaditaan ammattilaislaitteita. Suurtehopuhallin on yleisin työkalu, jolla villa asennetaan, ja sellaista laitetta harvemmin tavalliselta pulliaiselta löytyy. Itse villan asennuttaminen ei loppupeleissä ole kovinkaan kallista johtuen työn nopeudesta.

Vuorivilla puhallusvillana

Vuorivilla on turvallinen materiaali rakentamisessa, sillä se on sekä paloturvallista että hengittävää materiaalia. Erittäin paloherkkiin alueisiin vuorivilla on paras villamateriaali, sillä vuorivillan kuumuuden kestävyys on paljon parempi kuin muiden villamateriaalien.

Vuorivillan hyvän hengittävyyden takia, voidaan se asentaa esimerkiksi vanhan eristeen päälle. Vanhasta eristeestä haihtuva kosteus pääsee vuorivillan läpi, jolloin kosteus ei jää rakenteisiin ja vanhaan eristeeseen.

Vuorivillan käyttöä tukee myös sen luontoystävällisyys. Vuorivillassa ei ole mitään luonnolle vaarallisia materiaaleja, ja esimerkiksi siinä vaiheessa, kun rakennus puretaan, vuorivilla voidaan joko hävittää tai uusiokäyttää turvallisesti.

Kategoria(t): Rakentaminen, Remontointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *