PS3 modaus

PS3 modaus, eli Playstation 3:sen modaus, tarkoittaa pääasiassa kahta eri asiaa. Pääasiassa PS3 modaamisella tarkoitetaan pelikonsolin ulkokuoren muokkaamista entistä ehommaksi. Ulkokuorta ”modataan” muun muassa erilaisin PS3:sen päälle liimattavin tarroin. Joidenkin PS3 modaus menee niinkin radikaaliksi, että koko pelikonsoli maalataan vaikkapa kynäruiskulla.

Lähiaikoina PS3:sen modaaminen on mennyt uudelle tasolle, kun on keksitty, miten pleikkaria voi modata softapuolelta. Tästä lisää myöhemmin tekstissä.

PS3:sen ulkonäön modaus

Esimerkiksi Verkkokauppa.com myy erilaisia paketteja, joiden avulla ulkonäöllinen PS3 modaus onnistuu helposti. Pääasiassa nämä modaussetit ovat pleikkarin päälle liimattavia tarroja, jotka antavat joidenkin mielestä hienomman ilmeen pelikonsolille. Kuten muistakaan tyylikkyyteen liittyvistä asioista, tästäkään ei voida kiistellä. Joidenkin mielestä modatut ulkokuoret ovat rumia, joidenkin mielestä taas ei.

Joillekin pelkät tarrat eivät riitä, vaan varsinkin taiteilijan lahjoja omaavat pelikonsolin omistajat ovat tehneetkin mitä hienomman näköisiä modauksia. Jotkut modaukset ovat kuin ulkoavaruudesta. Hienoja kuvia löytää esimerkiksi kirjoittamalla Googlen kuvahakuun ”PS3 mod”.

Ohjelmiston modaus

Syksyllä 2010 julkisuuteen tuli mod-piiri PS3:lle. Mod-piirillä tarkoitetaan PS3:sen USB-väylään asennettavaa lisäpiiriä, jonka avulla on mahdollista tehdä peleistä varmuuskopioita PS3:sen kovalevylle. Hetki tämän jälkeen Sony julkaisi konsolille käytännössä pakollisen päivityksen, joka esti mod-piirin toiminnan. Tämän suuren huomion saaneen tempauksen johdosta hakkerit innostuivat etsimään pelikonsolista muita ”porsaanreikiä”. Eikä aikaakaan, kun PS3 modaus siirtyi askeleella eteenpäin.

Alkuvuodesta 2011 saivat eräänlaisen niskalenkin PS3:sta. PS3:sen niin sanottu ”master key” löysi tiensä hakkerien käsiin. ”Master keyn” avulla PS3 modaus onnistuu nykyään ilman mod-piiriä ja hakkerit kehittävätkin koko ajan erilaisia keinoja tehdä PS3:sta entistä avoimempi.

Hakkereiden tekemä PS3 modaus ei ole tehty piratismin edistämiseksi, mutta näin on kuitenkin käynyt. Pääasiassa hakkerit haluavat pyörittää itse tehtyjä sovelluksia ja pelejä PS3:lla, mutta joukossa on myös niin sanottuja mustia lampaita, jotka käyttävät löydettyjä porsaanreikiä laittomien pelikopioiden pelaamiseen.

Kuinka modata PS3

Netti on pullollaan ohjeita, kuinka modata PS3. Ohjeita ei siis tältä palstalta suoranaisesti löydä. Jos englanti luistaa, niin oiva lähde kehittäjien uutisiin ja uusiin ominaisuuksiin ovat PS3:sen modaamista käsittelevät foorumit ja portaalit. Esimerkiksi PSGroove.com on erittäin hyvä tietolähde asiaan liittyen.

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *