Pilvipalvelut auttavat bisnestä

Nykyisin kuulee monissa yhteyksissä puhuttavan pilvipalveluista ja siitä, kuinka tietokoneista ja internetistä on tullut eräänlainen ”pilvi”. Pilvipalvelut ovat osa nykyaikaista liiketoimintaa, mutta mitä käsitteellä oikein tarkoitetaan? Onko pilvipalvelu pelkkää sanahelinää vai todellinen juttu?

Cloud eli pilvi on vertauskuva internetillle. Internetin aikana kulttuurimme on muuttunut entistä informaatiokeskeisemmäksi. Termi cloud computing ei kuitenkaan tässä tarkoita laskentaa, vaan internetin tietojenkäsittelyprosessia ylipäätänsä.

Pilvipalvelut – elastic cloud

Pilvipalveluilla tarkoitetaan yksin­kertais­testi määriteltynä netin kautta jaettavia ohjelma­palveluita. Kun eri palveluita laitetaan yhteen ja sekoi­tetaan, saadaan aikaan cloud computing eli pilvi­palvelut. Pilvi­palve­luiden perus­ajatus ei ole sen kummempi kuin internet itsessään tai perin­teinen asiakas-palvelin-arkki­tehtuuri. Niissä tieto ja ohjelmat tallen­netaan palveli­melle, josta niihin pääsee käsiksi mistä tahansa. Avuksi voi vielä hankkia tiedon murskaa­miseen tarvit­tavaa laskenta­kapasi­teettia. Pilvipalvelut tarjoavat erilaisia hinnoittelu- ja liiketoimintamalleja erilaisten ja erikokoisten yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin.

Pilvipalvelut bisneksen edistäjinä

Pilvipalveluilla voi tehostaa yrityksen toimintaa monella tavoin. Verkossa tapahtuva toiminta aiheuttaa yritykselle luontaisesti vain vähän lisäkustannuksia.

Ne ovat kustannustehokkaita, sillä palveluiden automatisointi ja pivlen laajuuden konomia pienentävät tuotettavan palvelun yksikkökustannuksia. Tämän lisäksi palvelun ostaja säästää rauta- ja ohjelmistolisenssikustannuksissa sekä IT-tuki ja -ylläpitokustannuksissa. Tulevaisuudessa voisikin veikata, että tällaiset palvelut kasvattavat suosiota entisestään.

Kiireisen yrityksen etuna on myös pilvipalvelun ripeys. Palvelun pystyttäminen on nopeaa ja pilvipalvelua pääsee hyödyntämään liiketoiminnassa samantien.

Itsepalvelu: Pilvipalvelussa on kyse käyttäjäkeskeisestä itsepalvelusta, toisin sanoen itsepalvelussa käyttäjä on kuningas. Jos käyttäjä ei voi mennä verkkosivustolle, luoda käyttäjätiliä ja alkaa hankkia resursseja itsenäisestä webin yli, niin kyseessä ei ole pilvipalvelu. Itsepalvelumaailmassa ostajan ei tarvitse viettää tuntikausia puhelimessa vääntämässä erityisasetuksista – eikä se itse asiassa ole mahdollistakaan. Tämän lisäksi asiakas voi maksaa palvelusta käytön mukaan, joten pilvipalvelut ovat joustavia.

Toteutusmallit jakautuvat käytännössä kahteen eri tyyppiin:

Yksityinen pilvi

Palvelut toimitetaan firman oman intranetin kautta palomuurin sisäpuolella. Yritys voi myös hankkia oman pilven mutta laitteistot ja palvelut tarjotaan palveluntarjoajan konesalista. Tämä on kuitenkin tarkoitettu yrityksen sisäistä toimintaa varten.

Julkinen pilvi

Julkisen pilven tapauksessa pilvipalveluilla tarkoitetaan tietokonekapasiteetin ja -palvelujen ostamista/hyödyntämistä joustavasti palveluna internetin välityksellä. Sovellusten ja palvelujen ylläpito siirtyy kokonaan pilven ylläpitäjälle, ja yritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *