Pelletti ja pellettipoltin

Pelletti on kotimainen tuote, jota käytetään polttoaineena rakennusten lämmittämiseen. Laite jossa pelletit muunnetaan lämpöenergiaksi, on nimeltään pellettipoltin. Pellettipoltin tunnetaan myös muilla nimillä, kuten esimerkiksi pellettikattila, hakekattila ja pellettitakka. Pellettipolttimeen työnnettävä pelletti on valmistettu puusta. Pelletti on pienen pieneen palleroon puristettu suuren suuri määrä puuhaketta.

Pellettilämmitys on kasvattanut suosiotaan

Pellettipoltin hankitaan yhä useampaan talouteen, sillä pellettilämmitys on edullinen vaihtoehto lämmittää kiinteistöä. Kaiken lisäksi pelletti on päästöiltään neutraali, sillä se luovuttaa saman määrän hiilidioksidia ilmastoon kun se sitä sitoi ollessaan puu.

Pelletti on myös uusiutuva luonnonvara. Niin kauan, kun maa päällään puita kantaa, niin kauan pellettipoltin porisee. Pellettilämmitys on hyvin arvostettu lämmitysvaihtoehto. Jos kiinteistöstä löytyy pellettipoltin, nostaa se automaattisesti koko kiinteistön arvoa.

Pelletti toimitetaan kiinteistöihin helposti esimerkiksi säiliöauton avulla. Säiliöautolla pelletti siirtyy alta aikayksikön käyttöpaikkaansa.

Pellettipoltin käy pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Pellettipolttimia löytyy niin pieniin kuin suuriinkin kiinteistöihin. Esimerkiksi Frisnet Oy tarjoaa pellettipolttimet tehoalueelta 10 – 1500 kilowattia. Nykyaikaiset pellettipolttimet eivät vaadi juurikaan huomiota, sillä tarvittavat toiminnot on automatisoitu. Esimerkiksi liekin valvonta ja sytytys toimii automaattisesti ilman erillistä valvontaa. Jos pelletti sattuu sammumaan, niin automatiikka sytyttää pelletin taas palamaan.

Kategoria(t): Koti, Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *