Opiskelijan työnhaku

Verkko on nykyään työnhakijan ykkösresurssi. Verkosta löytyvät niin työvoimatoimistojen avoimet työpaikat kuin erilaisten henkilöstövuokrausyritysten ja toimialapalveluiden välittämät työpaikat. Tämän artikkelin avulla löydät kaikki parhaat työpaikkasivustot!

  1. Työ- ja elinkeinotoimistojen haku ja paikkavahti ovat työnhakijan parhaat kaverit. Voit tehdä hakuja suoraan työvoimatoimistoihin ilmoitetuista avoimista työpaikoista.
    Kun olet rakentanut haun, joka tuo kannaltasi parhaat työpaikat esiin, voit ottaa käyttöön automaattisen paikkavahdin. Paikkavahti lähettää säännöllisin väliajoin tiedon työpaikoista suoraan sähköpostiisi!
  2. Adecco on kansainvälinen rekrytointi- ja henkilöstövuokrausyritys, jonka kautta myös opiskelija voi hyvinkin onnistua työnhaussaan. Adeccon kautta löydät kätevästi avoimet työpaikat. Adeccolla on varsin laaja valikoima työpaikkoja tarjolla. Adeccon avulla löydätkin työpaikan yhtä hyvin tilitoimistosta kuin varastomiehenä. Adecco toimii koko maassa, joten yrityksen työpaikkoihin kannattaa ehdottomasti tutustua.Myös Adeccon verkkosivuilla on kätevä palvelu, jonka avulla löydät juuri itseäsi kiinnostavat työpaikkailmoitukset.
  3. StudentWork on henkilöstövuokrausfirma, joka on erikoistunut tarjoamaan töitä juuri opiskelijoille. Opiskelijat voivat jättää StudentWorkiiin oman ansioluettelonsa ja selailla yritykselle ilmoitttuja avoimia työpaikkoja. Tälläkin hetkellä StudenWork tarjoaa yli 150 työpaikaa eri alojen opiskelijoille.
  4. AcademicWork kilpailee selvästi edellisen kanssa. Myös AcademicWorkin palveluihin kuuluu henkilöstövuokraus ja rekrytointi. Voit jättää oman ansioluettelosi yrityksen verkkotietokantaan ja selailla tarjolla olevia työpaikkoja. Tällä hetkellä työpaikat näyttävät keskittyvän pääkaupunkiseudulle.
  5. Yliopistojen ja muiden oppilaitosten rekrytointipalvelut auttavat niinikään löytämään opiskelijalle töitä. Rekrytointipalvelut auttavat yleensä vain oman oppilaitoksen opiskelijoita — tämän ansiosta ne tuntevat juuri sinun alasi opiskelijoille tarjolla olevat työpaikat yleensä hyvin. Opiskelitpa missä tahansa, kannattaa sinun ehdottomasti ilmoittaa sähköpostiosoitteesi oppilaitoksesi rekryn sähköpostilistalle. Silloin saat aina sähköpostiisi tiedon sinua mahdollisesti kiinnostavista avoimista työpaikoista.
  6. Harjoittelupaikat tuovat monelle opiskelijalle tarpeellista työkokemusta. Valitettavasti työharjoittelusta maksetaan yleensä erittäin huonoa palkkaa, minkä vuoksi harjoittelupaikat eivät auta sinua rahoittamaan elämääsi. Toisaalta hyvin hoidettu työharjoittelu saattaa hyvinkin poikia sinulle jatkoa samassa yrityksessä, nyt aivan oikella palkalla.Siinä tapauksessa sinun on syytä pysähtyä hetkeksi miettimään tilannetta. Jos olet aikaisemmin tehnyt yrityksessä harjoittelijana kolme kuukautta töitä esimerkiksi 600 euron korvauksella, tuntuu palkan nousu 1200 euroon todennäköisesti suurelta parannukselta. Sitä se tietysti onkin, mutta tosiasiassa työpanoksesi saattaa oikeuttaa sinut huomattavasti suurempaan palkkaan — sinähän osaat jo työtehtäväsi!

Hakuasiakirjat kuntoon

Nykyään yhä useammin työpaikkoja haetaan netissä. Tämä on tehnyt työnhausta aikaisempaa helpmpaa: tulee haettua työpaikkoja, joita ei olisi kirjepostin aikana viitsinyt hakea.

Toisaalta jokaisella yrityksellä ja henkilöstöpalvelulla on omat tietokantansa, joiden täyttämiseen kannattaa varata aikaa. CV-tietokannan täyttäminen onnistuu helpoimmin, kun käytössäsi on täydellinen ja ajan tasalla oleva ansioluettelo.

Usein pitkän lomakkeen viimeisellä alasivulla on lomakkeen tärkein asia: kohta, jossa voit kertoa vapaasti itsestäsi ja perustella yritykselle juuri sinun palkkaaminen. Tässä vaiheessa ainakin itse olen usein lopen uupunut pitkän lomakkeen täyttämiseen, minkä vuoksi perustelut tuppaavat usein jäämään heikoksi.

Kuitenkin juuri tässä vaiheessa opiskelijan kannattaa olla tarkkana. Jos et itse osaa perustella yrityksen rekrytoinnista vastaavalle sitä, miksi juuri sinä olisit paras valinta työtehtävään, ei varmasti kiireinen henkilöstöpäällikkökään sitä keksi uhrattuaan ansioluettelollesi kenties minuutin, kahden verran aikaa.

Luota siis itseesi, ja anna myös henkilöstöpäällikölle tai henkilöstökonsultille syy soittaa sinulle tai lähettää sinulle sähköpostia!

Onko sinulla hyviä vinkkejä opiskelijan työnhakuun? Jätä vinkkisi kommenttilaatikkoon!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *