Oma hirsitalo tekee elämästä hauskaa

Onko sinunkin haaveesi samanlainen kuin tuhansien muiden suomalaisten – eli oma, itsenäinen omakotitalo? Talo jota ei tarvitse jakaa seinänaapureiden kanssa. Talo jonka ”yhtiön” asioista sinä saat päättää itse, ilman kompromisseja muiden kanssa. Koti jossa haluat kasvattaa lapsesi ja jossa voisit elää ehkä koko loppuelämäsi?

Jos näin on ja resursseja riittää, sinun kannattaa harkita haaveidesi omakotiasumuksen toteuttamista mittatilaustyönä. Näin onnistut saamaan juuri sinun tarpeitasi silmälläpitäen räätälöidyn asumuksen. Tällainen ammattilaisten avulla suunniteltu mallistotalo tarjoaa täydellisiä tilaratkaisuja juuri sinun tarpeisiisi. Sen lisäksi ulkoasu pysyy linjassa tarpeidesi kanssa.

Miksi  valitsisin hirsitalon?

Uudet hirsitalot ovat persoonallisia rakennuksia, joissa asiakas saa itse valita melko tarkkaankin, missä kaappi seisoo. Yksilöllisyyden takana on yritysten talotehtaan innovatiivinen tuotantotekniikka, joka mahdollistaa hyvinkin erilaiset tilaratkaisut. Tämä tekniikka on toki ajanmukaista, ja aikaa kestävää. Hirsitalo ei ole mikään hetkellinen asumus, vaan panostamista tulevaisuuteen.

Monet suomalaiset haaveilevat esimerkiksi rintamamiestaloista tai muuten vain vanhoista, menneiden vuosikymmenten omakotitaloista. Tämä menneiden aikojen nostalgisointi on toki ymmärrettävää ja muodikastakin, mutta ei kovin kannattavaa. Vanhosisa taloissa riittää usein kunnostettavaa ja ne tuottavat monenlaista pikku päänvaivaa asiakkaalle. Pahimmassa tapauksessa vanha ”idyllisen näköinen rintamamiestalo” voi osoittautua homehtuneeksi ja asuinkelvottomaksi rotiskoksi. Tällöin kunnostamiseen voi palaa rutosti hermoja, työvoimaa ja rahaa.

Uusien talomallistojen kanssa voit rentoutua. Vanhojen tilojen kunnostamisen ja sähläämisen sijaan talomallistoihin panostamalla voit päästä haaveidesi tuloksiin. Uusien rakennetuotteiden ansiosta esimerkiksi väliseiniä voidaan sijoitella entistä vapaammin, saat itse valita niiden sävyistä, mutta sinun ei tarvitse tehdä kaikkea itse.

Hirsi on luonnollinen materiaalivalinta

Ei ole sattumaa, että maaseudulla näkee usein hyvinkin vanhoja hirsirakennuksia. Hirsi on jo vuosien saatossa todettu perinteikkääksi, kestäväksi materiaaliksi. Ihan samalla tavalla tänä päivänä rakennettu hirsirakennus palvelee kymmeniä, jopa satoja vuosia. Kestävyyden salaisuus on tukevassa rakenteessa sekä materiaalin hengittävyydessä, josta johtuen rakenne suojaa itse itseään. Siksi oikein rakennettu hirsirakennus ei homehdu.

Hirrestä tunnelmaa

Hirsi luo lämminhenkistä tunnelmaa. Puu tunnetaan sisäilmalle ihanteellisena puhtaana rakennusmateriaalina. Pohjoisten metsien tiukkasyinen puuaines elää hirsitalossakin ympäröivien vuodenaikojen mukaan. Se sitoo ja luovuttaa kosteutta huoneilmaan juuri sopivasti.

Kategoria(t): Rakentaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *