Nykyaikainen konesali on energiatehokas

Yritykset tarvitsevat yhä enemmän ja enemmän laskentatehoa. Monet joutuvatkin rakentamaan isompia konesaleja vanhojen tilalle. Lämmöntuotto ja energian kulutus ovat usein riesana, kun laskentaklustereiden määrä kasvaa. Tietokoneet kuluttavat yllättävän paljon sähköä ja tuottavat lämpöä todella paljon samassa tilassa. Tämän takia konesalin olisi hyvä olla ammattimaisesti tehty.

Ilmanvaihdon ja viilennyksen tulee toimia moitteettomasti koko ajan tai koneet saattavat kyykähtää kesken raskaiden laskentojen. Myös sähkön syötön tulisi toimia aina, myös silloin kun sähköt katkeavat. Konesalissa tulisi olla jokin varajärjestelmä (kuten akut ja varageneraattori), joka pystyy pitämään koneet käynnissä myös sähkökatkojen sattuessa, jotta koneet voidaan vaikka ajaa alas hallitusti eikä tietoja menetetä.

Nykyaikaisissa konesaleissa kaikki edellä mainittu on toteutettu hyvin ja tulevaisuuden muutokset ajatellen. Tietokoneklustereiden virrantarve on kasvamassa koko ajan ja siihen tulisi varautua. Hyvin suunniteltu konesali on ylläpidettävä, joustava ja laajennettava. Nykyaikainen konesali on myös energiatehokas ja kuluttaa vähemmän energiaa. Hukkaenergia on syytä kerätä talteen ja hyödyntää. Konesalissa syntyvää lämpöä voi hyödyntää vaikkapa lämmityksessä.

Kategoria(t): Rakentaminen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *