Nosto-ovet maatalouteen

nosto-oviMaataloudessa hallitila on tärkeässä roolissa ja halli kuin halli tarvitsee aina oven. Eikä minkä tahansa oven, vaan juuri sen hallin käyttötarkoitukseen sopivan oven. Maataloudessa on vielä tärkeämpää valita oikeat ovet oikeisiin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi karjatiloilla ei voida joka paikkaan laittaa perinteistä alumiinista nosto-ovea vaan karjan kulkuaukkoihin tarvitaan liuskaverho-ovet. näillä saadaan tila jaettua, mutta karja kuitenkin kulkemaan hallin osata toiseen, tai vaikka ulos hallista laitumelle. Joissain tapauksissa hallin oveksi on riittävä valinta pressuovi, mutta arvokkaimmat maatalouskoneet on hyvä pitää hallissa, jota suojaa kunnon metalliovi, jonka saa lukittua. Halleissa, mitkä pidetään lämpimänä ympäri vuoden, tulee ehdottomasti käyttää eristettyjä ovia, jotta lämmityskustannukset eivät karkaa tähtitieteellisiksi. Pressuovi tai pressuseinä on oiva tapa luoda kylmä lisätila hallin oven eteen hyvin pienillä rakennuskustannuksilla.

Ovityypit

Nosto-ovet, ovat perinteisiä hallinovia, jotka avattaessa nousevat ensisijaisesti suoraa ylös. Tämän tyyppisiä ovia on sekä kylmiin että lämpimiin tiloihin sopivia. Perinteinen malli on manuaalisesti nostettava, eli käytännössä tarkoittaa sitä, että ovessa on nostokahva, tai vaihtoehtoisesti naru ”vinssi”. Nosto-oviin on olemassa myös mukavampia ratkaisuja, esimerkiksi sellaisia, jotka avautuvat automatiikan voimalla kaukosäätimestä. Mikäs sen mukavampaa kuin traktorin hytistä avata hallin ovi kaukosäätimellä. Lisäksi nosto-ovia on mahdollista saada käyntiaukolla, eli siis pienellä ihmiselle sopivalla ovella. Tämä on hyvä ratkaisu esimerkiksi lämpimässä hallissa, mihin on kuitenkin käyntiä.

Taitto-ovet sopivat parhaiten paikkoihin, missä ovet ovat kovassa käytössä. Ovet aukeavat niin sanotusti nippuun sivuille ja tästä syystä ovissa ei voi käyttää sähkömoottoria avaamisessa. Tästä on etuna se, että ovet ovat huoltovapaita, eivätkä vaadi viranomaisten edellyttämiä määräaikaistarkastuksia.

 

Kategoria(t): Rakentaminen, Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *