Nettipokeri – yhä useamman suomalaisen harrastus

Pokeri on haastava peli varsinkin uusille pelaajille. Moni ei ole halunnut kokeilla peliä, koska on pelännyt menettävänsä kaikki rahat heti alkuunsa. Ilmainen nettipokeri on varsin kätevä tapa hioa pelitaitoja ilman häviämisen ja rahan menettämisen pelkoa. Pelikavereista ei ole pulaa nettipokeria pelatessa, sillä nettipokerissa löytyy aina innokkaita pelaajia. Nettipokerissa on myös se hyvä puoli, että huijaaminen (perinteiseen tapaan) on käytännössä mahdotonta. Korttien piilottelu hihoihin ei nimittäin onnistu.

Ilmaisen nettipokerin hyödyt ja haitat

Alan ammattilaiset ja kokeneet saattavat karsastaa ilmaista nettipokeria. Jotkut pitävät sitä jopa täysin turhana. Usein he perustelevat negatiivisen kantansa ilmaista nettipokeria kohtaan sillä, etteivät ihmiset pelaa samalla lailla leikkirahalla kuin oikealla rahalla. Edellä mainittu voi joskus tietysti pitää paikkansa, mutta itse en ole sitä mieltä. Aloittelijat ovat varsinaisia pupuja sakaalien joukossa. Ilman harjoittelua aloittelijat tullaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä putsaamaan kaikista pelitilin rahoista, ennen kun on edes päässyt pelistä jyvälle. Tällaisten pettymysten jälkeen moni saattaakin lopettaa pelailut siihen paikkaan. Yleisesti ottaen ilmainen nettipokeri on hyvä tapa opetella säännöt ja pelin kulku, vaikka vivahde-eroja saattaa ilmetä oikealla rahalla pelattaviin peleihin.

Monilla nettipokerisivuilla voi osallistua ilmaisturnauksiin ja jopa voittaa hieman rahaa. Nämä niin sanotut freeroll-turnaukset voivat olla hyviä ensimmäisiä turnauksia aloitteleville pelaajille, jos oikealla rahalla pelaaminen vielä pelottaa. Jotkut nettipokerisivustot kyllä pitävät freeroll-turnauksia, mutta vaativat maksuksi osallistumisesta puljun omaa leikkirahaa tai pisteitä. Näissä tapauksissa pelaaminen ei välttämättä olekaan ilmaista, sillä leikkirahaa tai pisteitä on todennäköisesti ansaittu ensin pelaamalla maksullisia käsiä.

Joitakin pokeriturnauksia näytetään myös televisiossa

Nettipokeria voi pelata kätevästi kotikoneella tai läppärillä – missä vain satut olemaankin. Texas Hold ’em on selvästi suosituin tarjolla oleva nettipokerin pelimuoto, mikä ei sinänsä ole mikään ihme. Suosittu Texas Hold ’em (tuettavammin vain holdem) on varmasti tullut lähestulkoon jokaiselle vastaan jossain muodossa. Pelinä se on varsin helppo ja selkeä, joten uusien pelaajien on ollut kohtalaisen helppo päästä peliin mukaan alusta alkaen. Lisäksi peli on tuttu erinäisistä TV turnauksista. Texas Hold ’emin jälkeen yksi suosituimmista pokeripeleistä on Omaha, joka muistuttaa holdemia hyvin paljon. Suurimpana erona on jaettavien korttien määrä. Texas Hold ’Emissä niitä jaetaan kaksi kun taas Omahassa neljä.

Sääntöjen opettelu kannattaa

Vaikka Hold ’Emiä pidetään suhteellisen helppona pelinä vasta-alkajille omaksua, kuuluu siihenkin oma ammattijargon (kuin myös muihin pokeripeleihin). Nettipokeri on pokeria siinä missä niin sanottu normaali pokeri. Aloittelevalla pelaajalla menee varmasti puurot ja vellit sekaisin, joten termien ja sääntöjen opiskelu kannattaa. Pokeripelien termistö on käytännössä englanniksi vaikka suomalaisia vastineita termeille löytyykin, mikä voi hieman vaikeuttaa aloittelevia suomalaisia pelaajia. Joillekin voi myös olla helpompaa opiskella pokeritermit vain englanniksi, sillä jopa suomalaiset tuntuvat suosivan niiden käyttöä. Termien opiskelussa englanniksi on ymmärrettävää, sillä sitten pelaaminen onnistuu vaikka ulkomailla. Suomea ei tunnetusti puhuta muualla kuin Suomessa.

Lisätietoa netticasinoista.

Kategoria(t): Nettipelit, Pokeri. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *