Nenäsumute kehiin ja kuiva nenä kostuu

Kuiva nenä on rasittava ongelma varsinkin tiukoilla ja kuivilla talvipakkasilla. Oireita, joita kuiva nenä tuottaa, ovat muun muassa karstoittuminen, limakalvojen halkeilu ja veren vuotaminen limakalvoilta. Kuiva nenä vaikuttaa myös unen laatuun, sillä yksi oireista on tukkoisuus. Tukkoisuus taas vaikuttaa suoraan hengittämiseen. Kun nenä on tukossa, niin henki kulkee suun kautta. Kun yöllä hengitetään suun kautta, unen laatu ei ole läheskään niin hyvää kuin nenän kautta nukuttaessa.

Kuivaan nenään auttaa parhaiten nenäsuihkeet. Nenäsumute tulee kuitenkin olla laadultaan kosteuttava. Jotkin nenäsuihkeet ovat tarkoitettu pelkästään irrottamaan limaa ja supistamaan nenän limakalvoja, muttei kosteuttamaan. Tällöin nenäsumute saattaakin pahentaa oireita. Tämä johtuu taas siitä, että kyseenomaiset nenäsuihkeet sisältävät yleensä nenää kuivattavia lääkeaineita.

Kosteuttavat nenäsuihkeet

Kosteuttavissa nenäsuihkeissa kosteuttavana aineena on yleensä jokin öljypohjainen aine. Yleisessä käytössä on myös merisuolapohjaisia nenäsuihkeita. Merisuolapohjaisia nenäsuihkeita lisätään nenään aina tarvittaessa päivän aikana. Jos nenäsumute on merisuolapohjainen, saattaa se kirvellä hieman jos limakalvot ovat halkeilleet.

Öljypohjaisia nenäsuihkeita suihkutetaan 2-3 kertaa päivässä nenään. Yleensä kosteuttava öljy on seesamiöljy.

Kategoria(t): Terveys ja Kauneus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *