Näin saat some-strategian toimimaan

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-poster-social-media-theme-image27900616Sosiaalisessa mediassa eri alojen ammattilaiset luovat vahvoja suhteita toistensa välille. Yrittäjät verkostoituvat ja saavat pohjaa kauppojen tekemiselle entistä vahvemmin sosiaalisen median välityksellä. Nykyisin sosiaalinen media eli ”some” on noussut yhdeksi markkinoinnin ja viestinnän painopistealueista hyvin lyhyen ajan sisällä.  Sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää kustannustehokkaasti suhteellisen nopeasti, mutta sosiaalisen median strategian on samalla oltava saumaton osa brändin viestintästrategiaa. Keskeistä on toimia yrityksen kohderyhmää aidosti kiinnostavalla tavalla.

Strategian kehittäminen on nykypäivänä välttämätöntä

Nykyisin sisältöstrategian kehittämistä ja suunnittelemista voi suositella vilpittömästi miltei kaikille yrityksille. Tähän kannattaa suosiolla turvautua alan ammattilaisten apuun silloinkin, kun yrityksestä löytyy viestintäalan osaajia. Ei ole ihme, että monet viestintätoimistot keskittyvät tänä päivänä nimenomaan sisältöstrategioiden suunnittelemiseen. Viestintätoimittajat osaavat erilaiset syvälliset vaikuttamisen muodot.

Sosiaalisen median strategia-enemmän kuin interaktiivinen

Some on jo nimensäkin mukaan sosiaalista: olennaista on vuoropuhelu brändin ja kuluttajan välillä. Esimerkiksi Facebook-markkinoinnissa keskeisintä on avoimuus ja kuluttajien kuunteleminen.

Sosiaalisessa mediassa ensiarvoisen tärkeää on kuitenkin reaaliaikaisuus ja aktiivisuus. Ei riitä, että yritys tekee itselleen ainoastaan facebook-tai twitterprofiilin. Toimivaan sosiaalisen median strategiaan kuuluu myös se, että yrittäjä päivittää facebook-sivua jatkuvasti ja vastaa kuluttajien antamiin kysymyksiin sek palautteisiin. Näin se tulee lähelle asiakasta.

Yritys saadaan erottumaan viestinnällä

Nykypäivän mediakulttuurissa ollaan jo informaatioähkyn äärellä. Jokainen median ja internetin käyttäjä törmää lukemattomiin viesteihin yhden vuorokauden aikana. Näin ollen juuri oikeanlainen markkinointi ja persoonallinen viestintä on mainio keino saada yritys erttoumaan muiden palveluntarjoajien joukosta.

Yleisö ja sosiaalisen median käyttäjät ovat esimerkiksi facebookissa valikoivia mainonnan suhteen. Rasittava markkinointiviestintä sosiaalisessa mediassa herättää heti torjuntaa ja mainosten ”ilmottamista” palveluntarjoajille. Tätähän kukaan yrittäjä ei halua. Mainoksen on tultava lukijan tajuntaan, mutta kiinnostavalla tavalla.

Sisältöstrategian tärkein oppi pohjaa ideaan kohderyhmälähtöisestä sisältösuunnittelusta ja systemaattisesta toiminnasta.Tuottamalla yleisöä aidosti kiinnostavia sisältöjä ja palveluja, yritys niittää positiivista näkyvyyttä. Hyvällä sisisällöllä yrittäjä voi parhaimmillaan saada osakseen verkon kuuminta valuuttaa: suosittelua kiinnostuneilta kuluttajilta. Kiinnostavien yritysten facebook-sivuista kyllä tykätään ja seurataan. Tällä tavoin yrittäjät saaavat verkkotoimintonsa linjaan liiketoiminnallisten tavoitteidensa kanssa – ja tästä kaikessa viestinnässä ja markkinoinnissa on lopulta kyse.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *