Näin menestyt pokeriautomaattien parissa

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-insert-coin-image472636Usein olen miettinyt kaupassa ja risteilyllä käydessä, että olisi mukavaa liittyä automaattipelaajien joukkoon. Pokeriautomaatteja löytyy niin kauppakeskuksista kuin marketeistakin, mutta mistä löytäisin juuri minulle sopivan automaatin?

RAY:n pokeripelit automaateissa kiinnostavat monia suomalaisia. Monella on omat suosikkipelinsä. Tässä on joitakin yleisimpiä:

Hedelmäpelit 

Itse pidän hedelmäpelejä nostalgisina ja hauskoina. Isoisäni pelasi niitä lapsuudessani, joten minulla on näistä peleistä positiiviset muistot.

Mutta mikä on hedelmpelien laita tänä päivänä? Perinteiset hedelmäpelit ovat suomalaisten tuttuja klassikkopelejä. Näistä tunnetuimpia on esimerkiksi hedelmäcocktail. Hedelmäcocktailia voi pelata myös PIKAPELI – painikkeella, jolloin pelissä on mukana kaikki viisi voittolinjaa ja peli käynnistyy automaattisesti.

Mikäli automaatista ei löydy riittävästi pelivarauksia viiden linjan maksimivaraukseen, valitsee automaatti pikapeli – painiketta painettaessa niin monta linjaa, mihin pelivarat riittävät.

Kun voittolinjalle pysähtyy voittava kuvioyhdistelmä, paina VOITOT TALTEEN – painiketta tai yritä kasvattaa voittosummaasi painamalla TUPLAUS – painiketta. Näytöllä vilkkuvat voittolinjat ilmaisevat pelissä voittaneet linjat. Jos saat voiton useammalle voittolinjalle yhtä aikaa,
saat voittosi kaikilta linjoilta parhaimman voittolinjan mukaisesti.

Hedelmäpelien tavoitteena on saada voittolinjalle jokin voittavista kuvioyhdistelmistä.

Pokeripelit

Pokeri on toinen peliautomaattien klassikko. RAY:lta löytyy useita suosittuja pokeripelejä. Videopokeripelin Jokeripokerin lisäksi muun muassa Pikapokeri sekä suosittuun Deuces Wild -videopokeripeliin pohjautuva Kakkospokeri.

Pokeripelin tyyppejä:

Deal

Deal on viiden kortin peruspokeri, jota pelataan 52 kortin pakalla ilman jokereita. Voit vaihtaa saamasi kortit kerran niin, että käteen jää vähintään yksi kortti. Ässän arvo on joko 1 tai 14 sen mukaan, mikä on tavoittelemasi käden kannalta edullisempaa. Jatkopelissä ässä sen sijaan on aina 14. Voitto määräytyy pelikäden korttien perusteella.

Jokeripokeri

Vuonna 1995 esitelty Jokeripokeri on vakiintunut RAY:n suosituimmaksi videopokeripeliksi. Pelissä tavoitellaan mahdollisimman hyvää voittokättä kahden jakokierroksen aikana. Jokerikortti on mukana kaikilla panoksilla pelattaessa. Erikoisuutena pelaaja voi saada ylimääräisen jokerikortin seuraavalle kierrokselle, jos onnistuu saamaan maksimipanoksella vähintään täyskäden.

Näin pokeripelit etenevät

Aloita asettamalla panoksesi PANOS-painikkeella. Paina sen jälkeen  JAKO-painiketta, niin saat ruudulle viisi korttia. Valitse VALINTA-painikkeilla toiselle kierrokselle ne kortit (1-5 kpl), jotka haluat pitää. Paina nyt uudelleen JAKO-painiketta, niin saat hylkäämiesi korttien tilalle uudet kortit ja näet, saitko kädelläsi voiton. Peli opastaa ruudulla olevilla pelitilannekohtaisilla opasteteksteillä.

Jatkopeli

Pokeripeleistä tutun tuplauksen tilalla Deal-pokerissa on Jatkopeli, jossa sinulla on mahdollisuus jopa kuusinkertaistaa saamasi voitot. Valittavanasi on neljä eri tasoa: 1,5 kertaiseen voittoon vaaditaan 7 tai sitä suurempi kortti, kaksinkertaiseen voittoon 9 tai yli, kolminkertaiseen 11 tai yli ja kuusinkertaiseen 14 tai ässä. Jatkopeliä on mahdollista pelata kaksi kertaa pelin päävoittoon asti. Automaatti opastaa ruudulla olevilla pelitilannekohtaisilla opasteteksteillä.

Pajatso

Vaikka pajatsoja on Suomessa alati vähemmän, se  kuuluu myös suomalaisten pelien ehdottomiin klassikkoihin.  Syksyllä 2009 julkaistiin Pajatson päivitetty versio, jossa on rahaporttien tilalla virtuaalinen LCD-näyttö. Tämän peliversion ohjelmisto mahdollistaa perinteisen yksinpelin lisäksi useita erilaisia pelimuotoja, joilla voi kaverien kesken pitää vaikkapa pieniä Pajatso-kisoja. Uusi Pajatso toimii tuttuun tapaan kolikoilla, mutta maksaminen onnistuu nyt myös kortilla. Käteisen puuttuminen ei siis ole este uusien pelien pelaamiselle.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *