Näin käy talon maalaus

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-painting-walls-image1997957Kuuluuko loppukesän suunnitelmiisi vielä talon ulkomaalaus aivan omin voimin tai kavereiden kanssa? Mikäli näin on, kannattaa ryhtyä valmistelemaan hommaa aivan pian, sillä syksy on sateidensa ja muiden sääailahteluidensa kera pian ovella. Mutta mitä kaikkea taloa maalatessa pitäisi oikein muistaa?

Oikeanlainen maalaussää

Jotta talon ulkomaalaus onnistuisi, käsiteltävän pinnan on oltava puhdas ja kuiva. Ilman, ulkomaalin tai puunsuojan sekä käsiteltävän pinnan lämpötilan on oltava vähintään viiden asteen lämpöisiä. Ilman suhteellisen kosteuden on oltava alle 80 %. Paras sää talon ulkomaalaukselle on pilvipouta.

Sateen riskiä ei saisi olla, sillä sade voi pilata onnistuneenkin maalauksen hetkessä. Maalin on saatava kuivua kaikessa rauhassa, ilman äkillisiä myrksyjä, jotka huuhtovat maalin pois.

Oikeita säätietoja kannattaa katsoa esimerkiksi netistä, Forecan sivuilta ennen maalausprojektin alkua.

Valitse laadukas maali

Eri alustat, kuten puu, betoni tai metalli, edellyttävät maalilta erilaisia ominaisuuksia. Maali suojaa alustamateriaalia sään vaikutuksilta ja mekaanisilta rasituksilta. Puu turpoaa kastuessaan ja kutistuu kuivuessaan, joten maalikalvolta vaaditaan elastisuutta. Kiviainespintojen tuotteiden tulee pitää rakenteet kuivina. Metallipintojen maalien tulee suojata alustaa korroosiolta.

Myös ekologisuus on joillekkin maalaajille tärkeää. Tällöin kannattaa kohdistaa katse etikettiin, jossa on listattu maalin ainesosat.

Maalin ympäristövaikutukset riippuvat ratkaisevassa määrin sen raaka-aineista. Tikkurilan tuotekehitys etsii jatkuvasti teknisesti toimivia ja ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia raaka-aineita tiiviissä yhteistyössä raaka-ainetoimittajien kanssa.

 

 

Kategoria(t): Koti. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *