Näin järjestät onnistuneet juhlat

Onko edessä valmistujaiset, häät tai pyöreiden vuosien täyttäminen? Tarvitsetko käyttöösi juhlatiloja Helsingistä? Juhlien järjesteleminen ei aina ole aivan yksinkertaista. Se vaatii yleensä monen seikan huomioon ottamista. Tässä on muistilista tuleville juhlanjärjestäjille:

1. Selvennä tilaisuuden luonne.

Ketä tai mitä juhlitaan? Ovatko kyseessä häät, rippijuhla, firman juhlat, valmistujaiset vai 50–vuotisjuhlat? Tällaiset seikat voivat vaikuttaa tilaisuuden luonteeseen, vieraiden määrään, juhlapaikkaan ja tarjoiluihin hurjasti. Esimerkiksi syntymäpäivät eivät ole aivan yhtä mahtipontinen tapahtuma kuin häät. Tilaisuuden luonteesta ja esimerkiksi osallistujien iästä riippuu myös se, mihin kellonaikaan juhlat voidaan järjestää.

2. Suunnittele vieraslista.

Kuinka suuret juhlat haluat järjestää? Ketkä kaikki saavat tulla juhliin? Saavatko osallistujat tuoda mukanaan seuralaisia?

Juhlien koko riippuu tilaisuuden luonteesta sekä järjestäjän mieltymyksistä. Yleensä on kohteliasta antaa jokaiselle oikeus ottaa ainakin yksi seuralainen mukaan. Kun laitat kutsut liikenteeseen, pyydä osallistujia ilmoittamaan pääsevätkö he paikalle. Osallistujamäärän tietäminen helpottaa huomattavasti itse juhlatilanteen organisoimista.
3. Etsi tilanteeseen sopiva juhlapaikka.

Missä juhlitaan? Millainen paikka sopii sekä kukkarolle että tilaisuuteen? Jos kotona ei tila riitä, kannattaa suosiolla vuokrata juhlatila Helsingistä.

Juhlatilan vuokraamisesta koituu monia etuja. Valmista juhlapaikkaa ei tarvitse esimerkiksi siivota erikseen juhlien järjestämistä varten tai juhlien jälkeen.

Mahdolliset jatkot voidaan pitää myös muualla kuin juhlapaikassa. Mikäli ilta suuntautuu johonkin baariin, sitäkin on syytä selvitellä jo etukäteen. Helpointa on pysyä lyhyiden välimatkojen päässä.

4. Järjestä noutopöytä

Laske juhlien osallistujamäärä suhteellisen tarkkaan. Valitse tämän lukeman perusteella oikea määrä halutunlaisia ruokia tarjolle noutopöytään.

Noutopöytä sijoitetaan niin, että sen ympärille jää riittävästi tilaa. Pöytää on pystyttävä kiertämään myötäpäivään. Ruoat katetaan ottojärjestyksessä. Miedot ruuat tarjotaan ennen voimakkaan makuisia ruokia.

5. Tarkista kattaukseen ja juomien tarjoiluun liittyvät yksityiskohdat.

Riittävätkö omat astiat vai vuokrataanko? Tehdäänkö ruuat itse vai tiltaanko pitopalvelusta? Onko juhlien osallistujilla erikoisruokavalioita tai dieettejä? Usein joukkoon mahtuu ainakin joitakin allergikkoja, joten ruuan sisältö kannattaa tuoda esille selkeästi. Halutaanko suosia joistain syistä esimerkiksi luomu-tai kasvisruokaa? Riittääkö oma tuttavapiiri tarjoiluun, vai pitäisikö hommaan palkata joku ulkopuolinen osaaaja?

Kun pidät nämä kaikki kysymykset mielessä ja otat yksityiskohdatkin huomioon, onnistut varmasti juhlien järjestämisessä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *