Naantali – tuhannen saaren ja muumien kaupunki

Naantali ei suotta ole yksi Suomen tärkeimmistä turismin keskuksista.  Jopa tasavallan presidentin kuulu kesäasunto Kultaranta sijaitsee Naantalin kesäisissä maisemissa.

Naantalin historia ulottuu pitkälle keskiaikaan 1400-luvulle, ja se on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista. Kuin monet muutkin tuon ajan kaupungit, Naantali rakentui kirkon ympärille. Kyseinen kirkko hallitsee vieläkin Naantalin keskustaa, joka on mantereen puolella. Kirkko on erittäin suosittu vierailun kohde.

Naantalilla on pitkät perinteet kylpylätoiminnassa. Kukapa ei olisi kuullut Naantalin kylpylästä? Ensimmäinen kylpylä Naantaliin perustettiin jo 1700-luvun alkupuolella. Viluluodon lähde valjastettiin edistämään terveyttä ja sen ympärille rakennettiin pieni kaivohuone. Kylpylätoiminta vakiintui 1800-luvulla. Naantali omaa myös oivat risteilymahdollisuudet Ruotsiin. Turun alueen saaristo on todella kuvauksellista.

Turun kupeessa sijaitseva Naantali on elävä ja perinteikäs pikkukaupunki. 20 000 asukkaan Naantaliin voi myös hyvin lähteä perheen pienimpien kanssa, löytyyhän Naantalista Muumimaailma! Muumimaailma on paitsi merkittävä työnantaja, myös Varsinais-Suomen yksi suosituimmista matkakohteista. Vuosittain siellä vierailee jopa 300 000 kävijää. Japanilaiset turistit ovat viime vuosina alkaneet järjestää häitä Muumimaailmassa.

Kategoria(t): Matkailu. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *