Miten tehdään matkalasku?

Matkalaskun tarkoitus on se, että työntekijä laskuttaa työnantajalta matkasta aiheutuneet kulut takaisinmaksettaviksi. Matkalaskun toteuttamisessa on yrityskohtaisia eroja. Yleensä matkalaskussa ilmoitetaan, matkan alkamis- ja päättymisajankohdat, matkakohde ja selvitys matkan tarkoituksesta.

Matkalaskun liitteeksi laitetaan kuitit, jotka liittyvät matkan maksamiseen, esimerkiksi taksi- ja junakuitit, lentoloppujen kannat, hotelli- ja ravintolakulut jne.
Useissa yrityksissä on jo käytössä matkalaskujärjestelmä tai matkanhallintajärjestelmä, jonka avulla huolehditaan koko matkalaskun prosessista. Järjestelmä tehostaa matkalaskun kierrätys- ja hyväksymisprosessin.

Matkalaskun hyväksymisprosessi on yleensä seuraavanlainen:
matkalaskun luonti » tarkistus » hyväksyntä » ostoreskontra » siirto muihin järjestelmiin, esim. ERP

Matkalaskujärjestelmä voi olla yrityksen oma tai se voidaan hankkia ulkoisena palveluna. Järjestelmissä on nykyään myös paljon hyviä lisäpalveluita, kuten pienhankintojen hyväksyttäminen ja arkistointi. Matkalaskut voidaan esimerkiksi tallentaa käyttäjän henkilökohtaiseen arkistoon, josta käyttäjä voi käydä tarkastelemassa niitä jälkikätten tai seurata reaaliajassa, missä vaiheessa käsittelyä matkalasku on. Järjestelmässä voidaan tehdä myös matkasuunnitelmia ja varautua näin kustannuksiin etukäteen.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Miten tehdään matkalasku?

  1. Al sanoo:

    Tämä artikkeli on tynkä. Se ei siis kertonut MITEN ATKALASKU KIRJOITETAAN
    Se ei vastannut kysymykseen voiko sen kirjoitaa ihan tekstinkäsittelyohjelmalla
    Artikkelista ei selvinnyt onko kyse taulukosta vai leipätekstistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *