Miten hoitaa yrityksen sisäinen viestintä oikein

Monesti työpaikalla kuulee ”en minä ainakaan ole kuullut tästä yhtään mitään”. Tämä yleensä viestii huonosta sisäisestä viestinnästä. Sisäinen viestintä on yrityksessä erittäin tärkeää. Sisäisen viestinnän avulla saadaan yritykset prosesseista kaikki hyöty irti ja pidetään myös henkilöstä ajan tasalla tehtävistään.

Sisäinen viestintä pienissä ja keskisuurissa yrityksissä on yleensä tuotannon esimiesten ja sisäinen viestintätoimitusjohtajan vastuulla. Sisäinen viestintä kannattaa hoitaa itse tai ottaa joku ulkopuolinen taho joka pystyy ohjeistamaan miten sisäinen viestintä hoidetaan.

Talouselämä joskus vuosia sitten listasi yrityksen sisäisen viestinnän sudenkuoppia. Palataan näihin ja verrataan miten tänä päivänä meidän toimistossa nämä asiat hoidetaan.

Sisäistä viestintää hoitaa joku muu ja pomo seuraa vierestä

Ongelmana usein on että ylin johto ei ota vastuuta sisäisestä viestinnästä ja viestinnän kertomasta viestistä. Tiedottaminen jätetään yhden ihmisen vastuulle ja pomot seuraavat vierestä.

Usein se menee juuri näin – varsinkin isommissa yrityksissä. Johdon viesti laitetaan eteenpäin esimiesketjussa ja lopullisen työntekijöille tulevan viestin esittää tiimin esimies. Hänen tehtäväkseen on annettu toimittaa tämä viesti työntekijöille. Työntekijöiden kyseenalaistaessa viestin, joutuu tiimin esimies vetoamaan viestin tulevan johdolta ja hän on vain viestin toimittaja. Näin yrityksen johto ei ota viestistä suoraa vastuuta ja tiimin esimies sysää vastuun itseltään pois.

Sisäisen viestinnän tärkeys korostuu varsinkin yrityksen arvojen viestinnässä. Tässä on mielestäni nykyvuosina petrattu. Yritykset tuovat arvojaan esille yhä enemmän mainonnassa ja sisäisissä tilaisuuksissa. Kun kaikilla on arvot ja tavoitteet selvillä, pystytään töitä tekemään yhtenä yrityksenä.

Ongelmia sisäisen viestinnän kanavissa ja viestissä

Sisäisen viestinnän tehtävänä on harmittavan usein sammuttaa tulipaloja ja viestintää hoidetaan aivan liian myöhään. Viestinnän kanavat saattavat olla myös vääriä ja tärkeä viesti toimitetaan sähköpostitse. Sähköpostitse voi lähettää palaverikutsuja, muttei se ole oikea väline henkilökohtaisten viestien toimittamiseen.

Viestissä ongelma on usein, ettei ulospäin viestitä samaa, kuin mitä sisällä tapahtuu. Ristiriitaiset viestit sekaannuttavat eivätkä ole hyväksi työpaikalla.

Varsinkin kriisitilanteissa sisäinen viestintä usein hoidetaan liian huonosti. Työntekijöitä ei pidetä tarpeeksi ajan tasalla eivätkä he voi luottaa yritysjohdon toimintaan. Tämä käy esiin melkein viikoittain vieläkin uutisissa ja mediassa. Parannettavaa siis on.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *