Mitä olisit valmis tekemään kauneutesi eteen

kauneuskirurgia

Ihmiset ovat pyrkineet korostamaan ulkonäköään ja kaunistautumaan läpi historian. Eri kulttuureissa on ja on ollut erilaisia tapoja näyttää kauniilta, toisin sanoen kauneusihanteet ovat eri puolilla maailmaa erilaisia. Toisten kulttuurien kauneusihanteet voivat toisten kulttuurien edustajille tuntua käsittämättömiltä, hauskoilta tai jopa vastenmielisiltä. Eroihin on vaikuttanut historiassa eri ihmisryhmien eristäytyneisyys toisista, joka on johtanut siihen, että on muodostunut erilaisia tapoja ja kulttuureita.

Nykypäivänä maailman niin sanotun pienenemisen aikana, tai pienenemisen ainakin länsimaisesta näkökulmasta, voidaan todeta, että kulttuurierot ovat tasoittuneet ja joltain osin jopa homogenoituneet. Länsimaissa kauneusihanteesta on tullut 1950-luvun jälkeisenä aikana itseisarvo ja tämä juontaa juurensa toisen maailmansodan jälkeen alkaneeseen kasvun kauteen, jonka aikana tavallisilla, keskiluokkaisilla, ihmisillä on paremmat mahdollisuudet tehdä kaikkea muuta kuin keskittyä selviytymiseen.

Helpoimpia tapoja näyttää paremmalta, niin miehille kuin naisille on vaatetuksen muokkaaminen ajan trendeihin sopivaksi. Toinen tapa on meikkaus, jonka avulla korostetaan esimerkiksi tiettyjä kasvonpiirteitä. Radikaalimpi tapa on kauneuskirurgia, jonka avulla haetaan pysyviä muutoksia ulkonäköön. Kauneuskirurgia on ensisijaisesti esteettistä kirurgiaa, mutta se usein sekoitetaan plastiikkakirurgiaan, jonka tarkoitus on ensisijaisesti olla korjaavaa. Korjaavalla tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi onnettomuudessa vammautuneen henkilön ulkonäköä korjataan lähemmäs sitä, mitä se oli ennen onnettomuutta. Kauneuskirurgia taas on lähtökohtaisesti sellaista, että sitä tehdään ihmisille, jotka ovat kyllästyneet johonkin piirteeseen esimerkiksi kasvoissaan, tai vaikka vatsassaan. Kauneuskirurgia on siis mitä suurimmalta osin nimenomaan kauneusihanteiden tavoittelua.

Kauneuskirurgia on Suomessa kansan syvissä riveissä verrattain uusi ilmiö. Kauneuskirurgian tunnettuuteen on vaikuttanut esimerkiksi se, että varsinaista esteettistä kirurgiaa ei suomalaisissa sairaaloissa tehdä. Toimenpiteet tehdään yksityisissä sairaaloissa ja toimenpiteitä tekevät kirurgit ovat hankkineet pätevyytensä ulkomailla, koska Suomalaisessa lääkärikoulutuksessa ei ole mahdollista opiskella esteettistä kirurgiaa, eli kauneuskirurgiaa. Kauneuskirurgian eettisyydestä tai oikeellisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta plastiikkakirurgia valittaessa kannatta olla kuitenkin tarkkana.

Kategoria(t): Terveys ja Kauneus. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *