Mistä rahoitus autoon?

Auto on yksi suurimpia hankintoja, mitä talouteen voi tehdä. Sen valitsemiseen kannattaakin käyttää rutkasti aikaa. Jos ei autokaupoilla ole ennalta mielessä, millainen kulkupeli kannattaisi hankkia, kannattaa pyyytää esimerkiksi autoja harrastava ystävä mukaan. Mielipiteitä kannattaa konsultoida usean tutun asiantuntijan kautta, niin iso hankinta se on. Onneksi autoa ei tarvitse hankkia montaa kertaa elämässä, mikäli hankinnat osuvat nappiin. Auton ostaminen kustantaa luonnollisesti rutkasti rahaa. Tämän lisäksi kannattaa varautua siihen, että auton omistamisesta koituvat kulut eivät rajoitu auton ostohetkeen. Autoa on myös huollettava säännöllisesti. Auto tulee usein pestä ja auton rikkoontuminen aiheuttaa myös erillisiä maksuja. Tämän lisäksi bensiiniä on hankittava säännöllisin väliajoin. Myös parkkimaksuihin kuluu joskus rahaa. Auton omistaminen ei todellakaan ole ilmaista, mutta se on tosiaankin arkea helpottava väline. Kun omistat auton, olet vapaa julkisen liikenteen aikatauluista ja kavereiden kyydityksistä. Voit mennä myös vaikeisiin paikkoihin tai mökille silloin, kun itse haluat. Kantakaupungeissa on helppo liikkua julkisen liikenteen kautta, mutta maalla ja monissa esikaupungeissakin auton omistaminen on oikeastaan toimivan arjen edellytys. Jos ei käsirahaa ole, se ei kuitenkaan estä auton hankkimista. Kulkuneuvon rahoittamisen voi nimittäin järjestää monella eri tavalla.

1. Ottamalla lainan pankista

Pankit tarjoavat lainoja erilaisiin tarpeisiin. Lainoja on räätälöity myös nimenomaan auton hankkimista varten. Joskus tarjolla on lainoja, joissa autoa käytetään vakuutena. Erilaiset osamaksut sekä joustoluotot asettuvat apuun, kun halutaan hankkia auto ilman vakuuksia. Osamaksun etuja ovat rahoituksen saannin helppous ja vaivattomuus, kohtuullinen käsiraha ja talouden hallinnan kannalta helppo kiinteä korko. Tällöin itse hankittu auto toimii rahoituksen vakuutena, joten lainan hakija ei tarvitse erillisiä vakuuksia. Auton omistusoikeus siirtyy rahoitussopimuksen päättyessä auton hankkijalle.

Kannattaa muistaa, että laina on aina maksettava takaisin sopimuksen mukaan, muuten edessä on monenlaisia

2. Maksamalla osamaksulla

Autokaupoilla kannatttaa kysellä osamaksutarjousten perään vaikka ennen kuin hakee lainan pankista. Osamaksulla auto maksetaan erissä. Auton ostohintaa lyhennetään esimerkiksi samankokoisella summalla kerran kuukaudessa. Tämä voi olla hyvinkin kannattavaa. Halvimmillaan osamaksutarjous voi nimittäin osoittautua halvemmaksi, kuin jotkin pankkien tarjoukset.

3. Maksamalla autoleasingilla

Leasing-sopimus eli ”liisaus” tarkoittaa käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Usein liisataan autoja voidaan liisata 3–5 vuoden vuokrasopimuksilla. Esimerkiksi auto-leasingissä on perinteisesti sovittu sopimusaikana ajettava enimmäiskilometrimäärä.

ALD autorahoitus tarjoaa auton käyttöön hankintahetkellä edullisemmin kuin ostamalla ja hankittava kone tai laite ei siirry käyttäjän omaisuudeksi. Leasing-sopimus voi sisältää esimerkiksi auton yhteydessä huollon ja tietokoneen yhteydessä kierrätyksen. Koska kysymyksessä on rahoitus, jossa rahoitettava esine toimii vakuutena, huolto tai kierrätys on sisällytetty leasingin kuukausihintaan. Leasing-sopimuksen umpeuduttua useissa sopimustyypeissä on mahdollisuus lunastaa auto tai laite etukäteen sovittuun hintaan.

Huoltoleasing

Huoltoleasing voi olla monelle rahoitusleasingia joustavampi auton rahoitusmuoto. Tämä johtuu siitä, että rahoitusleasing ei tyypillisesti sisällä huoltoja ja normaalista kulumisesta aiheutuvia korjauksia.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *