Microsoft Dynamics NAV on yritysten toiminnanohjausjärjestelmä

Toiminnanohjausjärjestelmä eli ERP-järjestelmä on yrityksen tietojärjestelmä, jolla hallinnoidaan toiminnan erilaisia osioita. Järjestelmään sisällytetään yleensä tuotantoa, jakelua, varastonhallintaa, laskutusta ja kirjanpitoa. Kun osiot ovat samassa järjestelmässä, tehokkuus lisääntyy ja eri osastot hyötyvät reaaliaikaisesti toisten tiedoista.

Aiemmin monissa yrityksissä jokaiselta osastolta lähetettiin esimerkiksi kuukausittain tiedot toisille osastoille. Tuotanto ja jakelu saivat varastotilanteen kuukauden lopulla ja suunnittelivat toimintaansa aina kuukaudeksi eteenpäin. Moni on vieläkin kiinni tässä mallissa, vaikka yhteinen järjestelmä on todettu paremmaksi kauan sitten. Niin niissä juurtuneissa tavoissa roikutaan.

ERP-järjestelmiä on tehty ja ylläpidetty yrityksissä alunperin itse. Järjestelmät ovat kuitenkin monimutkaisia, ja siksi monet ovat siirtyneet käyttämään valmiita ohjelmistoja.

Yksi tällaisista valmiista järjestelmistä on Microsoft Dynamics NAV, joka kuuluu Microsoftin toiminnanohjausjärjestelmien tuoteperheeseen Microsoft Dynamicsiin. NAV on suunnattu keskisuurille ja sellaisiksi kasvamassa oleville yrityksille.

Microsoft Dynamics NAVilla voi automatisoida monia prosesseja, hallinnoida useilla kielillä yritystoimintaa ja helpottaa kirjanpitoa yhdistämällä järjestelmän Microsoft Office -pakettiin. Ylipäänsä uudet tietotekniset innovaatiot nopeuttavat ja tehostavat yritysten toimintaa, kun paperitöihin ja dokumentointiin ei enää kulu niin paljon aikaa.

Kategoria(t): Nippelitieto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Microsoft Dynamics NAV on yritysten toiminnanohjausjärjestelmä

  1. Jappe sanoo:

    Tämä oli hyvä kirjoitus aiheesta. Tunnetuimmat Microsoft Dynamics NAV -toimittajat Suomessa lienevät EmCe ja Mavisystems. Onko jollain tarkempaa tietoa asiasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *