Markkinointiviestintä – mitä ja miksi?

Yritykset käyttävät markkinointiviestintään vuosittain hurjia summia. Mitä markkinointiviestintä oikein on ja miksi siihen syydetään loputtomasti euroja?

Markkinointiviestinnän tehtävä kiteytettynä on saada asiakas ostamaan yrityksen tarjoama tuote. Asiakas ostaa tuotteen, kun hän tietää sen olemassaolosta, kiinnostuu tuotteesta ja ajattelee tarvitsevansa sen. Tavoitteena on myös saada asiakas ostamaan tuote uudestaan tai hankkimaan tuotteeseen liittyviä muita tavaroita.

Markkinointiviestinnän muotoja ovat

  • Mainonta, eli maksettu ja tavoitteellinen tiedottaminen eri medioissa
  • Tiedotus- ja suhdetoiminta, jolla pidetään yllä suhteita yrityksen sidosryhmiin ja vaikutetaan näiden mielikuvaan yrityksestä
  • Myynninedistäminen, johon kuuluvat esimerkiksi erilaiset tarjoukset ja messutempaukset
  • Myyntityö, joka on henkilökohtaista myyntityötä yrityksen edustajan ja asiakkaan välillä

Markkinointiviestintä vaikuttaa merkittävästi yrityksen myyntiin. Ihmisten mielikuviin vaikutetaan ja heidät saadaan uskomaan, että juuri tämä tuote on kilpailijoiden tuotteita parempi. Ostajille vakuutetaan, että he haluavat ja tarvitsevat tuotteen.

Markkinointiviestintä suunnitellaan todella tarkkaan. Mietitään, kenelle tuote myydään ja mitä heille pitää sanoa, että he marssivat kauppaan saakka tai ottavat yhteyttä myyjään. Nykyisin on yhä tärkeämpää hallita useita eri viestintäkanavia. Internet tuntuu valtaavan jatkuvasti alaa muilta medioilta.

Markkinointiviestintään palaa rahaa, sillä prosessissa on monta vaihetta, johon tarvitaan yleensä pitkää tutkimusta ja kartoitusta sekä useiden eri ammattilaisten työpanosta. Strategia on kuitenkin käytännössä hankittava, sillä tänä päivänä juuri mikään ei leviä vain puskaradion kautta. Markkinointiviestintä on siis menestyksen edellytys.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *