Maksupäätepalvelu-uudistus on jo hyvässä vauhdissa

Tässä artikkelissa esitellään maksupäätepalvelujen ja korttimaksamisen muuttumista viime vuosina. Sirukortinlukijoiden yleistyminen on vaikuttanut kaupankäyntiin sekä asiakkaan että työntekijän näkökulmasta.

Kun sirulliset maksupäätteet alkoivat pikkuhiljaa yleistyä nelisen vuotta sitten, ne herättivät runsaasti keskustelua. Jonkun maksukortti rikkoutui laitteessa, toisen yrityskortti ei kelvannut juuri missään. Pelättiin, että tunnuslukuja urkitaan.

Myös palvelukulttuurin puolesta puhuttiin. Pelättiin, että maksupäätepalvelu vie perinteisen kaupan kassan työt. Kaupan kassalla yleinen puolivitsi oli, että ostoksista pitäisi saada alennusta, kun joutuu tekemään työn itse.

Miksi maksupäätteet uudistettiin?

Uudistuksen taustalla on yhtenäisen euromaksualueen kehittäminen. Tätä varten kehitetty SEPA-hanke pyrkii helpottamaan ja nopeuttamaan maksamista euroalueella. Sirukortin avulla maksaminen onkin mahdollista kaikissa euromaissa.

Myös turvallisuus oli suuri tekijä. Kortin siru on vaikeampi kopioida kuin magneettinauha ja PIN-koodin käyttö vaikeuttaa varastetulla kortilla maksamista. Korttiliikenne on myös mahdollista salata tehokkaammin.

Tavoitteena oli alun perin myös nopeuttaa maksutapahtumaa: keston piti lyhentyä 7–8 sekuntiin. Tämä toteutuu toistaiseksi vain harvojen asiakkaiden kohdalla ja keskiarvo on varmasti korkeampi. Osalla kestää reilusti kauemmin ja moni tarvitsee edelleen apua.

Nykyään korttimaksaminen sujuu

Maksaminen sujuu kuitenkin koko ajan paremmin. Maksukortti sujahtaa monella jo tottuneesti maksupäätteeseen, eikä käsi enää hae kynää allekirjoitusta varten.

Maksupäätelaitteet ovat parantuneet huomattavasti. Langaton maksupääte helpottaa esimerkiksi tarjoilijoita ja ravintolassa maksaminen onkin nopeutunut huomattavasti.

Yhteydet ovat turvallisempia kuin aiemmin ja isompien markettien maksupäätteet lukevat myös bonukset. Laitteita on kehitetty niin, että tunnuslukua on vaikea urkkia selän takaa.

Asenteet ovat muuttuneet suopeammiksi ja pikkuhiljaa on huomattu, että kaupoissa tarvitaan henkilökuntaa paljon muuhunkin kuin kortin vinguttamiseen.

Kategoria(t): Raha ja talous. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *