Maitohappobakteerit ja vastustuskyky

Maitohappobakteerit ovat probiootteja eli eläviä mikrobeja, jotka vaikuttavat myönteisesti terveyteen tasapainottamalla ruoansulatuskanavan mikrobistoa. Eri tutkimuksissa on todettu, että probioottiset bakteerit ovat lyhentäneet ripuleiden kestoa ja vähentäneet vatsataudin riskiä. Probiootit auttavat ylläpitämään immuunipuolustusta. Probiootit asustavat yleensä paksusuolessa, mutta eräät bakteerikannat voivat asettua myös muualle ruoansulatuskanavaan. Probiootteja on usein paljon hapanmaitotuotteissa ja lisäksi niitä löytyy maidoista, juustoista ja mehuista.

Probiootteja ovat yleisimmät elintarvikkeissa käytetyt laktobasilli- ja bifidobakteerit. Asiantuntijalääkärit ovat arvioineet nämä bakteerit turvallisiksi. Maailman tunnetuin probiootti on Lactobacillus rhamnosus GG.

Parhaat probioottibakteerit

Parhaat probioottibakteerit immuunipuolustuksen vahvistamiseksi ovat:

1. Lactobacillus asidophilus
2. Lactobacillus bulgaricus (pitää elimistön terveellisellä antibioottikuurilla)
3. Bifidobacterium

Lactobacillus asidophilus on limakalvojen tärkein probioottibakteeri. Se kykenee estämään haitallisten bakteereiden ja hiivojen lisääntymistä sekä vähentää kolesterolin imeytymistä.

Lactobacillus bulgaricus on luonnon oma turvallinen antibiootti, joka pitää periaatteessa koko ajan elimistön terveellisellä antibioottikuurilla. Lactobacillus bulgaricus säätelee immuunijärjestelmän ja rasva-ainevaihdunnan toimintaa. Lactobacillus bulgarius estää myös haitallisten mikrobien lisääntymistä suolen limakalvoilla.

Ohutsuolen limakalvojen alaosan tärkein bakteeri on bifidobacterium, joka pitää huolen ruoansulatus-järjestelmän toiminnasta. Se estää Lactobacillus bulgariuksen ohella haitallisten bakteereiden kiinnittymistä ja kasvua limakalvoilla.

Probioottibakteerit ja laktoosi-intoleranssi

Laktaasi-entsyymin puutteellinen tuotanto laktoosi-intoleranssia sairastavilla aiheuttaa laktoosin kulkeutumisen ohutsuolesta-paksusuoleen pilkkoutumatta. Tästä aiheutuu runsas kaasun muodostus ja turvotus sekä vatsakivut. Joissakin tutkimuksissa laktoosi-intoleranssin aiheuttajaksi on arveltu kahden tärkeimmän probiootti-bakteerin (Lactobacillus asidophilus ja Bifidobacterium) puute limakalvoilla. Paras niiden saantilähde on lehmän maito, jota ei ole käsitelty pastöroimalla ja homogenoimalla. Kun nautit säännöllisesti kolmea suosituinta probioottibakteeria, se auttaa laktaasientsyymin tuotannon normalisoitumista. Probiootibakteerien saantisuositus on 10 miljardia bakteeria/vrk:ssa.

Yllämainittuja luonnollisesti eläviä probiootti-bakteereja löytyy seuraavista tuotteista:

  • Asidophilus Plus
  • Lepicol
  • Replete

Niiden säännöllinen nauttiminen auttaa parantamaan suoliston bakteerikantaa ja samalla vastustuskykyä.

Kategoria(t): Terveys ja Kauneus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Maitohappobakteerit ja vastustuskyky

  1. Sirpa Ilvonsalo sanoo:

    Heippa!

    Kiinnostaisi tietää mistä voi ostaa Asidophilus Plus- maitohappobakteereita? En ole vielä löytänyt mistään luontaistuote- kaupasta kyseistä tuotetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *