Mainonnan suunnittelu vaatii taitoa

Moni mainontaa harkitseva yritys ei tiedä, kuinka vaativaa työtä mainonnan suunnittelu on. Yritysten käsitys saattaa olla, että täytyy vain keksiä jokin mainos ja lätkäistä se sitten eri kanavia pitkin maailmalle. Näin ei tietenkään asia ole, vaan toimiva mainonta vaatii paljon muutakin.

Mitä toimiva mainos vaatii?

Toimiva mainos vaatii tietysti hyvin suunnitellun ja iskevän mainoksen. Tämä ei kuitenkaan ole kuin puolet työstä, sillä keskeisenä osana mainosten suunnittelua on strategia, jota tullaan toteuttamaan mainoksen esittämisessä. Jotta mainos löytää oikeat asiakkaat, tulee löytää oikeat ajat ja mediat, joissa mainosta tullaan esittämään.

Mitä medioita sitten on käytössä? Mainostoimisto Ilme listaa varteenotettaviksi medioiksi seuraavat: printtimedia, TV mainonta, radiomainonta sekä verkkomainonta. Nykyaikana kannattaa joissakin tapauksissa huomioida myös mobiilimainonta, sillä esimerkiksi nettiä selataan nykypäivänä yhä enemmän erilaisilla mobiililaitteilla. Johtuen mobiililaitteiden teknillisestä rajoittuvuudesta, kannattaa laitteille luoda omat mainoksensa.

Mistä apua?

Mainostoimisto tietää varmasti mitä tehdä, joten kannattaa antaa alan ammattilaisille mahdollisuus näyttää taitonsa. Verkkomainontaa harkitsevien kannattaa suunnata katseensa verkkomarkkinoinnin konsulttiyrityksiin.

Kannattaa kysellä esimerkiksi kumppaniyrityksiltä, mitä mainostoimistoja he ovat käyttäneet tuloksellisesti. Tällöin ei palvelua hankittaessa osteta niin sanotusti sikaa säkissä.

Kategoria(t): Työ ja yritykset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *