Luottotietojen ABC yrittäjälle

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-paying-bills-online-image7711825Yrityksen toiminnan kannalta on elintärkeää saada maksusuoritukset ajoissa. Yleensä tarpeeksi monta maksuviivästystä asiakkaan suhteen johtaa siihen, että Miten otat selvää, ovatko asiakkaasi luottotiedot kunnossa? Entä mitä asioita yrittäjän kannattaa muistaa?

1. Luottotietojen tarkistaminen maksaa

Ensinnäkin YRITTÄJÄN kannattaa mennä sivustolle www.asiakastieto.fi ja rekisteröityä sen käyttäjäksi. Luottotietojen tarkistaminen ei ole tietenkään yrittäjälle koskaan ilmaista.  joten huvikseen niitä luottotietoja ei kannata tutkailla. Kannattaa myös muistaa, että yksityishenkilön luottotietoja saa asiakastiedon rekisteristä hakea vain kyseisen henkilön luvalla. Eli ennen luottotietokyselyn tekemistä sinun on saatava asiakkaalta rasti ruutuun ”suostun siihen, että luottotietoni saa tarkistaa” tai mitä lomakkeessa nyt sattuukaan lukemaan.

2. Tarkistamista kontrolloidaan

Luottotietojen tarkistuksesta jää aina tarkat jäljet rekisteriin, vaikka kyseessä olisi yrittäjä jonka tulee huolehtia tällaisten asioiden tarkistamisesta. Tällä tarkoitetaan tietoja päivämäärästä ja tarkistuksen perusteista. Rekisterissä ilmoitetaan kuka on tarkistanut tietoja ja miksi niitä on tarkistettu. Luottoietojen kyselyt on asianomaisen myöhemmin myös hyvin helppo selvittää ja sellaisessa tilanteessa on myös jälkikäteen hyvä pystyä näyttämään toteen mihin luottotietojen selvittäminen on perustunut.

3. Kysely kannattaa tehdä

Luottotietokyselyllä saa tietoa henkilön tai yrityksen mahdollisista maksuhäiriöistä. Saat reaaliaikaisesti elintärkeää tietoa, jotka tukevat luottopäätöksiäsi. Luottotiedot auttavat sinua tehostamaan organisaatiosi rahankiertoa ja minimoimaan luottotappiot. Luottotietoraportteja on saatavilla yrityksistä ympäri maailman. Raporttien sisältö riippuu kohdemaasta.

4. Merkintä rekisterissä ratkaisee

Ei ole mitenkään ihme, että monet yritykset tarkistavat yksityishenkilöiden luottotietoja tiuhaan tahtiin. Yksityihenkilöiden kannattaa pitää huolta luottotiedoistaan, sillä  merkintä rekisterissä voikin hankaloittaa elämää yllättävän paljon. Esimerkiksi asunnon vuokraaminen, luottokortin hankkiminen ja luoton saaminen voivat maksuhäiriön takia jäädä tekemättä.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *